Foto: Publicitātes foto

Piektdien sākās "APF Holdings" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) un laikā līdz 30. oktobrim jebkurš Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājs var parakstīties uz uzņēmuma akcijām, vēsta "APF Holdings" pārstāvji.

Vienas akcijas cena ir 6.81 eiro un minimālais ieguldījums ir viena akcija.

Akcijas uzņēmumu grupa, kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA "Alūksnes putnu ferma" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu SIA "Preiļu putni".

Kopumā ieguldījumiem tiek piedāvātas 1 027 930 jaunas akcijas ar tiesībām šo skaitu palielināt vēl par 103 000 papildus akcijām liela pieprasījuma gadījumā, tādā veidā kopējam piedāvāto akciju skaitam sasniedzot 1 130 930 akcijas. Gadījumā, ja pieprasījums pārsniedz piedāvājumu, akcijas var tikt piešķirtas investoram mazākā apjomā nekā uz tām parakstījās. Parakstīties uz akcijām var ar jebkuras komercbankas starpniecību, kas piedāvā vērtspapīru darījumus, tostarp visu Latvijas un Baltijas lielāko banku internetbankās.

“Latvijā ir spēcīgas pārtikas ražošanas tradīcijas, un mūsu IPO sniedz Latvijas un Baltijas iedzīvotājiem iespēju kļūt par līdzīpašniekiem īstā ražošanas uzņēmumā, kas jau ir iekarojis savu vietu tirgū un, kuram ir skaidrs nākotnes attīstības ceļš. Mēs ceram uz maksimāli lielu jaunu investoru skaitu un mūsu jaunajiem akcionāriem radīsim ne tikai ekonomisku ieguvumu, bet arī lepnumu vēlāk veikalos redzēt olas, kas būs ražotas viņiem pašiem piederošā uzņēmumā. Ar savu IPO vēlamies arī veicināt ieguldīšanas kultūru Latvijā, kura pie mums vēl tikai attīstās,” saka "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs.

APF IPO finanšu konsultants un emisijas organizētājs ir "Signet Bank", savukārt IPO akciju pārdošanas aģents Igaunijā ir "LHV Pank". Juridiskajos jautājumos APF IPO konsultē zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Paredzams, ka akciju kotācija Nasdaq First North sarakstā sāksies šī gada 3. novembrī vai īsi pēc tam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!