Foto: Publicitātes foto

Paplašinot Rīgā strādājošā "SEB grupas biznesa pakalpojumu centra "SEB Global Services" funkcijas, pašlaik tiek attīstīts ekselences centrs finanšu noziegumu novēršanai.

Tas grupas uzņēmumiem 12 valstīs nodrošina naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas novēršanas prasību izpildi, starptautisko sankciju prasību ievērošanas pārraudzību, 'zini savu klientu' (KYC) prasību īstenošanu, kā arī citus saistītos pakalpojumus.

Tādēļ pašlaik tiek veidotas jaunas un paplašinātas esošās komandas, piesaistot gan jaunus darbiniekus, kuri ir ieinteresēti veidot savu karjeru šajā jomā, gan pieredzējušus speciālistus. Plānots, ka līdz šī gada beigām kopējais darbinieku skaits Rīgā, kas specializējušies ar finanšu noziegumu novēršanu saistītajās jomās, varētu sasniegt 300 cilvēkus – aptuveni divas reizes vairāk nekā pērn.

"Ar savām zināšanām un pieredzi esam pierādījuši, ka no Rīgas spējam augstā kvalitātē nodrošināt "SEB grupas" uzņēmumiem Baltijā, Skandināvijā, Lielbritānijā, Vācijā, ASV un citur pasaulē gan klientu portfeļa, gan transakciju pārbaudi atbilstoši visām regulējošo iestāžu prasībām, kā arī citas funkcijas ar augstu sarežģītības pakāpi. Attīstot šo ekselences centru, spēsim arī darbiniekiem sniegt plašākas izaugsmes iespējas un kompetences visplašākajā ar finanšu noziegumu novēršanu saistīto funkciju spektrā", norāda "SEB Global Services" Rīgā vadītājas vietniece Aļesja Kirčenko.

Izveidojot finanšu noziegumu novēršanas ekselences centru, tieši Rīgā būs koncentrēta grupas kompetence naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas novēršanas prasību izpildes, sankciju piemērošanas, KYC jomā, kā arī citās ar finanšu noziegumu novēršanu saistītajās jomās. "SEB Global Services" jau pašlaik ir lielākais uzņēmums Latvijā šajā nišā gan darbinieku skaita, gan arī starptautiskā mēroga un funkciju pārklājuma ziņā.

"SEB" biznesa pakalpojumu centrs Rīgā tika izveidots 2006. gadā, un pašlaik tas nodrošina grupas uzņēmumiem Skandināvijā, Baltijas valstīs un citos pasaules reģionos maksājumu apstrādi un naudas pārvaldības pakalpojumus, vērtspapīru darījumu apstrādi, darbības atbilstības un risku pārvaldību, finanšu tirgus darījumu apstrādi, klientu izpēti, IT sistēmu izstrādi un uzturēšanu, kā arī citus pakalpojumus.

Pašlaik "SEB Global Services" strādā gandrīz 1000 darbinieki, un, ņemot vērā plānoto darbinieku skaita pieaugumu gan ar finanšu noziegumu novēršanu saistītajās jomās, gan arī citos biznesa virzienos, paredzams, ka līdz šī gada beigām darbinieku skaits varētu sasniegt 1100.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!