Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"SEB grupas" pamatdarbības peļņa pēc nodokļu nomaksas un uzkrājumiem šā gada deviņos mēnešos sasniegusi 134,1 miljonus eiro, informē bankā.

Pērn attiecīgajā periodā peļņa pēc nodokļiem un uzkrājumiem bija 51,5 miljoni eiro.

"SEB banka" šogad ir finansējusi vairāk nekā 3200 biznesa projektus 677 miljonu eiro apmērā.

Finansējumu lielo uzņēmumu segmentā šogad ir piesaistījuši telekomunikāciju, enerģētikas pakalpojumu, ražošanas, transporta, nekustamā īpašuma uzņēmumi, galvenokārt, investīcijām jaunu pamatlīdzekļu izveidē, uzņēmumu iegādes darījumu līdzfinansēšanai un apgrozāmā kapitāla finansēšanai.

Savukārt mazo un vidējo uzņēmumu segmentā lielākais pieprasījums bija no pašvaldību uzņēmumiem, kas aizņēmās ilgtermiņa investīcijām un apgrozāmiem līdzekļiem. Ilgtermiņa projekti saistīti ar novecojušas infrastruktūras atjaunošanu un pāreju uz zaļāku enerģiju.

Kopējais kredītportfelis 2023. gada septembra beigās bija 3,3 miljardi eiro. Bankas hipotekārais kredītportfelis šī gada laikā pieaudzis par 3%.

Mājsaimniecību finansiālā situācija kopumā vērtējama kā spēcīga, par ko liecina klientu labā disciplīna maksājumu veikšanā, norāda bankas vadītāja Ieva Tetere, uzsverot, ka tas nozīmē, ka gan klienti, gan banka iepriekš rūpīgi izvērtējusi potenciālos riskus.

Kopējais noguldījumu apjoms "SEB bankā" sasniedzis 4,4 miljardus eiro.

"SEB grupas" Latvijā aktīvi 2023. gada septembra beigās bija 5,5 miljardi eiro, bet kapitāls sasniedzis 593 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!