Foto: LETA

Septembrī sarukuši iedzīvotāju tēriņi izklaidei, kā arī maksājumi viesnīcās un viesu mājās, "Delfi Bizness" pavēstīja bankā "Citadele", atsaucoties uz tās maksājumu karšu datiem.

Tāpat samazinājās veikto pirkumu apjoms degvielas uzpildes stacijās un to mobilajās lietotnēs, kā arī citi tēriņi, kas saistīti ar auto aprūpi. Savukārt dati par veiktajiem pirkumiem avio biļešu iegādei liecina, ka augustā pirkumu skaits mazliet samazinājies, tomēr septembrī atkal pieaudzis, liecinot par rudens un ziemas ceļojumu plānošanu.

"Citadele" secinājusi, ka pirkumu apjoms sarucis dažādās ar atpūtu saistītās jomās, piemēram, izklaides un kultūras pasākumu apmeklēšana septembrī, salīdzinot ar augustu, samazinājusies par 13%, nakšņošana viesnīcās un viesu mājās – 22%.

Jūnijā sasniegts lielākais avio biļešu iegādes apjoms šī gada laikā, kas norāda uz aktīvu vasaras atvaļinājumu plānošanu. Savukārt, salīdzinot ar jūliju, augustā avio biļešu iegāde samazinājusies par teju 10%, bet septembrī aktivitāte atgriezusies, pieaugot par 13%.

Vienlaikus ēšana ārpus mājas samazinājusies straujāk nekā ēdiena pasūtīšana uz mājām – restorānu apmeklēšana klātienē samazinājusies par 8%, tomēr kopumā aktivitāte restorānos septembrī ir mazinājies minimāli.

Pirkumu apjoms nav mainījies mazumtirdzniecības veikalos, savukārt par 18% tas ir palielinājies lielveikalos.

Salīdzinot ar augusta mēnesi, par 14% pieaudzis arī ar ārstniecību saistīto izdevumu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!