Foto: Pixabay
Šonedēļ plānots izsludināt konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu, "Delfi Bizness" pastāstīja iekšlietu ministra Māra Kučinska padomnieks Andrejs Vaivars.

Konkursa nolikumu sagatavojusi Iekšlietu ministrija, bet pašu konkursu izsludinās Valsts kanceleja.

Jau ziņots, ka Saeima pērn, 16. jūnijā, noraidīja Ilzes Znotiņas kandidatūru FID priekšnieces amatam atkārtotam termiņam. "Pret" balsoja 41 deputāts, atturējās četri, "par" bija 33 parlamentārieši un balsojumā nepiedalījās trīs deputāti no klātesošajiem. Znotiņas kandidatūra tika noraidīta pamatā ar "Konservatīvo", Nacionālās apvienības un "Saskaņas" balsīm.

Znotiņa uzvarēja Valsts kancelejas rīkotajā FID priekšnieka atlases konkursā. Valdība 2022. gada 31. maijā atbalstīja viņas virzīšanu iestādes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. Pēc tam arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atbalstīja Znotiņas kandidatūru.

Znotiņa pagājušā gada vasarā aģentūrai LETA apliecināja, ka, ļoti iespējams, varētu kandidēt atkārtoti uz FID vadītājas amatu.

Šobrīd FID priekšnieka pienākumu izpildītājs ir Toms Platacis. Viņš intervijā laikrakstam "Diena" pagājušā gada novembrī atzina, ka varētu kandidēt uz priekšnieka amatu arī izsludinātajā konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!