Foto: LETA

AS "Reverta" izvēlējusies vienu no piedāvājumiem tās kredītportfeļa iegādei un vērsusies valdībā ar potenciālā investora piedāvājumu, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq".

Līgums ar izvēlēto investoru tikšot parakstīts jau tuvāko dienu laikā. Kredītportfeļa pircēju "Revertai" ieteicis konsultants SIA "KPMG Baltics".

Uzņēmums uzsver, ka, ņemot vērā to, ka investors ir starptautiska, respektabla komercsabiedrība, kas strādā brīvā tirgus un konkurences apstākļos, labas prakses principi un abu pušu vienošanās investora vārdu paredz atklāt nekavējoties pēc līguma parakstīšanas.

"Reverta" valde un padome lēmumu par potenciālā investora izvēli ir pieņēmusi, balstoties uz tādiem kritērijiem kā nozares standartiem un pasaules praksei atbilstoši organizētu caurspīdīgu pārdošanas procesu, saņemto labāko saistošo piedāvājumu finansiālo, darījuma struktūras un līgumu juridisko risku izvērtējumu, kā arī potenciālā investora nevainojamu reputāciju un uzticamību, teikts paziņojumā.

2016. gadā Ministru kabinets pieņēma lēmumu uzsākt "Reverta" kredītportfeļa pārdošanas procesu. Īstenojot šo lēmumu, "Reverta" noslēdza līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA "KPMG Baltics" par kredītportfeļa pārdošanas procesa organizēšanu. 2016. gadā no uzrunātajiem 64 potenciālajiem investoriem konfidencialitātes līgumus parakstīja 15 interesenti, un jau 2016. gada novembrī tiem tika piešķirta pieeja datu telpai. Pēc iepazīšanās ar sagatavoto informāciju, septiņi potenciālie investori izteica nesaistošos piedāvājumus. Pēc piedāvājumu izvērtēšanas četru labāko piedāvājumu izteicēji tika uzaicināti piedalīties padziļinātajā "Reverta" kredītportfeļa izpētē, lai pēc tam iesniegtu saistošos piedāvājumus.

Gandrīz septiņu gadu intensīva darba rezultātā "Reverta" ir atguvusi 754 miljonus eiro jeb 67% no tajā atstātajiem kādreizējās "Parex bankas" "sliktajiem" aktīviem. Šobrīd "Reverta" portfelī ir atlikuši tikai paši problemātiskākie aktīvi ar ilgstošām maksātnespējas un likviditātes problēmām – šo kredītu vidējais kavēto dienu skaits pārsniedz 2500 dienas. Šis un citi apstākļi bija darīti zināmi potenciālajiem investoriem, lai tie varētu izvērtēt izsniegto kredītu atgūšanas iespējas un "Reverta" kredītportfeļu iegādes cenu.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" saimnieciskā darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!