Foto: Reuters/Scanpix

Valūtas maiņas punkti Latvijā Krievijas rubli iepērk ar lielu cenas rezervi, piemēram, SIA "Tavex" šopēcpusdien rubļa iepirkumu cenu noteikusi 119,13 rubļi par eiro, savukārt pārdošanas cena ir 77,87 rubļi par eiro.

"Tavex" Ārvalstu valūtu un dārgmetālu tirgus dīleris Jānis Astičs paskaidroja, ka patlaban rubļus neviens nenes pārdot, jo valūtas maiņas punkti rubļa iepirkšanas cenai ir noteikuši ļoti lielu rezervi, izprotot rubļa vērtības krišanās tendenci. "Tavex" nav arī novērots, ka cilvēki mēģinātu par rubļiem iegādāties zeltu. Pieprasījums pēc zelta ir, taču par to nemaksā rubļos.

"Money Express" valūtas maiņas punktos šodien plkst.16 rubļu iepirkuma cenu noteikuši 120,48 rubļi par eiro, bet pārdošanas cena ir 73,96 rubļi par eiro, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā. "Money Express" šodien nav novērojuši, ka šodien būtu kādas izmaiņas klientu interesē par valūtas darījumiem.

Kā ziņots, Krievijas rublis šodien piedzīvoja būtisku vērtības kritumu. Pēc dienas pirmajā pusē piedzīvotās straujās lejupslīdes rubļa vērtība pēcpusdienā atguvās. Plkst.15.45 pēc Maskavas laika (plkst.14.45 pēc Latvijas laika) rubļa vērtība attiecībā pret dolāru bija atguvusi apmēram astoņus rubļus pēc tam, kad aptuveni 15.15 rubļa vērtība pret eiro bija pārsniegusi 100 rubļu atzīmi. Plkst.15.45 viens eiro Maskavas biržā maksāja 92,5 rubļus.

Savukārt rubļa vērtība pret ASV dolāru pēc 80 rubļu atzīmes pārsniegšanas bija atguvusies līdz 72,61 rublim.

Krievijas Centrālā banka šodien ārkārtas sanāksmē pieņēma negaidītu lēmumu būtiski paaugstināt bāzes procentu likmi, tādējādi cenšoties apturēt nacionālās valūtas vērtības kritumu. Banka bāzes procentu likmi paaugstinājusi no 10,5% uz 17%.

Tikmēr Krievijas bankas pēc otrdien piedzīvotā dramatiskā rubļa vērtības krituma sākušas masveidā apturēt valūtas maiņas pakalpojumu sniegšanu, tīmekļa medijam "Gazeta.ru" norādījuši avoti vairākās bankās. Banku pārstāvji informējuši, ka valūtas maiņas pārtraukšana galvenokārt tiekot īstenota klientu interesēs. "Eiro nevajadzētu maksāt 100 rubļus. Mēs sekojam situācijai, bet šobrīd izskatās, ka nestabilas būs vēl dažas turpmākās dienas," norādījusi kādas bankas amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!