Foto: DELFI
AS "4finance" paziņojis par reorganizāciju apvienošanas ceļā, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

AS "4finance" kā iegūstošajam uzņēmumam reorganizācijas ceļā tiks pievienoti SIA "4finance IT", SIA "4finance Media", SIA "Ondo" un SIA "Vivus". Iepriekšminēto uzņēmumu manta, tiesības un saistības tiks nodotas AS "4finance", un visi pievienojamie uzņēmumi beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka arī 2011.gada augustā reģistrēta AS "4finance" reorganizācija. Pirms desmit gadiem AS "4finance" reorganizācijas ceļā tika pievienoti SIA "Vivus.lv", SIA "SMScredit.lv", SIA "SMScredit Group" un SIA "Vivus Group".

AS "4finance" izpilddirektors Gvido Endlers norāda, ka šīs ir plānotas izmaiņas, kurām kompānija ir gatavojusies jau zināmu laiku. Galvenais pārmaiņu nolūks ir optimizēt biznesa procesus, lai veicinātu kompānijas rīcībā esošo resursu efektīvu izmantošanu.

Pēc reorganizācijas visi zīmolu produkti tiek saglabāti, un klienti arī turpmāk varēs izvēlēties saņemt aizdevumu kādā no Latvijas tirgū operējošiem zīmoliem. Vienlaikus nemainīga tiek saglabāta pakalpojumu saņemšanas kārtība, piedāvātās maksimālās summas un atmaksas termiņi. Spēku saglabā šobrīd noslēgtie līgumi starp klientu un attiecīgo zīmolu. Līdz ar to reorganizācija neatstāj ietekmi uz klienta ikmēneša saistību apmēru, pienākumiem un noteikumiem.

"Šis ir stratēģisks un ekonomiskā aprēķinā balstīts lēmums. Šodienas tirgus situācija daudziem tirgus spēlētājiem liek pieņemt lēmumus, kuru mērķis ir saglabāt konkurētspēju un kāpināt efektivitāti. Mūsu galvenais uzdevums ir turpināt nodrošināt patēriņa kreditēšanu Latvijā. Šīs izmaiņas nekādā veidā klientiem neapgrūtinās spēkā esošo saistību izpildi, gluži otrādi — esam visu izdarījuši tā, lai klientam pašam nekādas papildu darbības nebūtu jāveic," skaidro Endlers.

"4finance" regulāri vērtē tirgus situāciju katrā no valstīm, kur veic biznesa darbību un pieņem lēmumus, kas atbilst ekonomiskajiem apstākļiem un spēkā esošajam regulējumam. Līdzīgi reorganizācijas pasākumi tiek plānoti arī citos tirgos.

AS "4finance" patiesie labuma guvēji ir Vera Boiko un Edgars Dupats.

2019.gadā AS "4finance" apgrozīja 9,03 miljonus eiro un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 55,32 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!