Gandrīz puse jeb 46% pircēju lielākoties izvēlas doties uz veikalu, kurā ir pieejama un nepārslogota autostāvvieta, liecina mazumtirgotāja "Elvi" veiktā aptauja.

Īpaši svarīgs šis iemesls ir tiem cilvēkiem, kas iepērkas pa ceļam no darba uz mājām - tādiem pircējiem iespēja droši un ērti atstāt auto ir izšķiroša veikala izvēlē.

Otrais iemesls veikala izvēlei ir garšīgi kulinārijas un konditorejas izstrādājumi. Gandrīz trešdaļa jeb 30% pircēju izvēlēsies to veikalu, kurā var paņemt garšīgu ēdienu līdzņemšanai. Pircēji novērtē, ja veikals piedāvā iegādāties arī vienreizlietojamo karoti, dakšiņu, nazi un salvetes - tas ļauj apēst līdzi paņemto ēdienu mašīnā vai aizvest uz piknika pasākumu.

Trešais iemesls ir uzticība Latvijas produktam - 27% pircēju atklāj, ka izvēlas to veikalu, kas piedāvā vietējas izcelsmes preci.

Pircēji novērtē arī iespēju izņemt skaidru naudu no bankomāta netālu no kases. Uz veikaliem, kas piedāvā šādu iespēju, labprāt dodas 13% pircēju, bet katrs desmitais pircējs izvēlas iet uz to veikalu, kas piedāvā kafiju līdzņemšanai.

Tāpat nemainīgi kritēriji veikala apmeklēšanai ir izdevīgas cenas, laipns un atsaucīgs personāls, ātra un korekta apkalpošana, svaiga un kvalitatīva produkcija, ka arī atrašanās vieta - cilvēki izvēlas to veikalu, kas atrodas vistuvāk mājām, noskaidrots aptaujā.

Pircēju aptauja veikta "Elvi" veikalos no pagājušā gada septembra līdz šī gada maijam. Aptaujā piedalījušies 2225 respondenti.

Kā ziņots, mazumtirdzniecības zīmola "Elvi" franšīzes turētājas un devējas SIA "Elvi Latvija" apgrozījums pērn auga par 9%, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums apgrozīja 3,6 miljonus eiro, bet 2014.gadā - 3,32 miljonus eiro. "Elvi Latvija" peļņa pērn bija 96 508 eiro, kas ir par 31% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 73 487 eiro.

Kā vēstīts, "Elvi" tīkla apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, pieauga par 15%.

SIA "Elvi Latvija" dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2820 eiro. "Elvi Latvija" īpašnieki ir Imants Rendenieks - 40%, "Dyaltos Capital" - 20%, SIA "Vita mārkets" - 20% un SIA "Antaris" - 20%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!