Foto: DELFI

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" izvirzījis ambiciozu plānu tuvāko piecu gadu laikā īstenot 200 miljonus eiro vērtu projektu, kura rezultātā tas pats ražotu sev nepieciešamo izejvielu karbamīdu. Lai šo ieceri nākotnē finansētu, tas spēris soli biržā, lai jau tagad piesaistītu potenciālo investoru uzmanību.

SIA "CrossChem" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums. Izplešot tā darbību citās pasaules valstīs, izveidota arī holdingkompānija SIA "CrossChem International". Olaines rūpnīcas galvenā artērija ir tajā integrētais dzelzceļš, pa kuru uzņēmums saņem ražošanai nepieciešamās izejvielas. Rūpnīcas jauda ir 50 saražotās produkcijas tonnas stundā jeb gandrīz viena tonna minūtē. Savukārt par rūpnīcas sirdi Ričards Andersons sauc angāru, kurā izvietota "AdBlue" ražotne. "Šis ražošanas mezgls ir mūsu pašu izdomāts, projektēts un uzbūvēts. Šādas ražotnes, par pamatu ņemot Latvijā esošo šablonu, kopējam pa visu pasauli," stāsta "CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons.

Uzņēmuma vadītājs pauž cerību, ka vērienīgo karbamīda projektu varētu izdoties īstenot Latvijā, bet vienlaikus skeptiski izsakās par Latviju kā uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi. "CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons sarunā ar "Delfi Bizness" atzīst, ka uzņēmumam vēl jāpierāda sevi investoriem, jo, visticamāk, neviena banka šāda apmēra projektu nebūs gatava finansēt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!