Foto: Publicitātes foto
Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma “AdBlue” ražotājs SIA “CrossChem” pagājušajā finanšu gadā strādājis ar 15,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma bruto peļņa pagājušajā gadā bijusi 1,9 miljoni eiro, liecina tā sniegtā informācija.

2020. finanšu gada laikā uzņēmums "CrossChem" atvēris jaunas pārstāvniecības Polijā un Dienvidāfrikā, kuras papildināja jau esošās pārstāvniecības Austrālijā, Japānā, Honkongā, Krievijā, Ukrainā, Itālijā, Slovēnijā, Melnkalnē, Ziemeļmaķedonijā, Zviedrijā, Somijā, Lietuvā un Igaunijā. Vēl pagājušais gads bijis nozīmīgs ar "CrossChem" Austrumeiropā lielākās "AdBlue" rūpnīcas atvēršanu Krievijā.

"AdBlue" ir dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidrums, kas samazina automašīnu izplūdes gāzu kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, neitralizējot apmēram 98% no dīzeļdzinēja radītajiem slāpekļa oksīdiem (NOx) nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos. "Ar "AdBlue" palīdzību auto ražotāji spēj izpildīt augstos ekoloģiskos standartus un sekot Eiropas zaļajam kursam," norāda SIA "CrossChem" direktors Ričards Andersons.

Foto: Publicitātes foto

SIA "CrossChem" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums. "CrossChem" ir atvēris 16 "AdBlue" ražošanas rūpnīcas visā pasaulē, kā arī nodrošina "AdBlue" eksportu uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!