Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ir uzsākusi sadarbību ar mākslīgā intelekta (AI) drošības uzņēmumu "Beams", lai izmantotu mākslīgo intelektu drošības pārskatu analizēšanai, informē uzņēmumā.

""airBaltic" pastāvīgais mērķis palielināt efektivitāti dažādās biznesa jomās ir radījis ievērojami augstu mākslīgā intelekta risinājumu izmantošanas līmeni uzņēmumā," saka "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

"Lai analizētu drošības pārskatus plašā mērogā, ir nepieciešama jaudīga un droša IT infrastruktūra. Sākot ar drošības pārskatu analizēšanu un beidzot ar iespējamo scenāriju simulēšanu, mēs izmantosim "Beams" izstrādāto mākslīgā intelekta rīku, lai nodrošinātu, ka drošība "airBaltic" darbībā ir augstākajā līmenī," saka "airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis.

"Mākslīgajam intelektam ir būtiska nozīme, lasot un analizējot liela apjoma cilvēku radīto drošības pārskatu. "Beams AI Analyst" ir pirmais solis ceļā uz to, lai "airBaltic" drošības komandām sniegtu daudzveidīgas iespējas, izmantojot mākslīgo intelektu," uzsver "Beams" izpilddirektors Alans Šternbergs (Alan Sternberg).

"airBaltic" drošības komanda izmantos "Beams AI", lai automātiski atklātu apdraudējumus drošības pārskatos un klasificētu tos pēc nozīmīguma un steidzamības. Izmantojot "Beams AI", analizēšanai veltīto laiku ir paredzēts samazināt par vairāk nekā 70%, un tas uzņēmumam sniegs arī jaunus drošības ieskatus, lai novērstu turpmākus riskus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!