Foto: LETA

RIX Rīgas lidosta jau ir un arī nākotnē būs galvenais aviācijas centrs Baltijas reģionā, ir pārliecināta valsts AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. Turklāt uzņēmuma attīstības stratēģija paredz, ka lidosta būs nozīmīgs aviācijas centrs Ziemeļeiropā, kā arī radīs uzņēmējdarbībai arvien pievilcīgāku vidi, īstenojot vērienīgu "Lidostas pilsētas" (RIX Airport City) teritorijas attīstību.

Šo gadu lidosta ir iesākusi sparīgi – ar jauna zīmola un vizuālās identitātes ieviešanu. Jau janvāra apkalpoto pasažieru skaits uzrāda pieaugumu, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pagājušajā gadā. 2024. gadā ir iecerēts sākt jaunā termināļa būvniecību, bet tuvākajās nedēļās uzņēmums vērtēs investora-partnera pieteikumu RIX Airport City pirmo projektu iedzīvināšanai.

Tomēr darvas karote medus mucā jeb pašlaik vājais posms, kas var ietekmēt ambiciozo mērķu sasniegšanas gaitu, ir saistīts ar "Rail Baltica" dzelzceļa līniju un stacijas izbūvi līdzās jaunajam terminālim. Proti, pērn raisījās diskusijas, kā ierobežotu līdzekļu apstākļos vispār īstenot šo milzīgo infrastruktūras objektu; termiņi arvien nobīdās no sākotnēji izskanējušiem, bet kopējās izmaksas arvien nav precīzi zināmas. Cita starpā satiksmes ministrs Kaspars Briškens pat pauda, ka "Rail Baltica" sākotnēji ir jāietver vismaz viena no abām Rīgas starptautiskajām stacijām – Rīgas Centrālā vai lidostas stacija.

Sāks būvēt šogad

Uzņēmuma vīzija ir kļūt par nākotnes Ziemeļeiropas ceļošanas centru, kas veicinās visas Latvijas konkurētspēju reģionā un tautsaimniecības attīstību. Lai īstenotu stratēģiskos plānus, ir radīts konkurētspējīgs un mūsdienīgs RIX Rīgas lidostas zīmols un vizuālā identitāte. Jaunais zīmols ietver vērtības, apsolījumu klientiem un sadarbības partneriem un vīziju par RIX kā vienu no labāk savienotajiem biznesa un ceļošanas centriem reģionā, skaidro Odiņa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!