Foto: Privātais arhīvs
Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja un lidlauka atbildīgā vadītāja Laila Odiņa aviācijas nozarē strādā kopš 1995. gada.

Tomēr viņas nonākšana aviācijas industrijā saistās ar nejaušību. Lailas Odiņas skolas draudzene vēlējās kļūt par stjuarti, tāpēc abas aizgāja uz konkursu. "Līdz tam nebiju pat ne reizes lidojusi ar lidmašīnu un sapņoju par pavisam citu profesiju," atzīst tagadējā lidostas vadītāja.

"Maz kas ir salīdzināms ar to sajūtu, ko rada lidmašīnas pacelšanās, augstuma uzņemšana līdz brīdim, kad lidmašīna iziet caur mākoņiem un nonāk līdz zilām debesīm un saulei. Tas mani fascinē joprojām," viņa teic sarunā ar "Delfi Bizness".

Šogad lidosta "Rīga" jau apkalpojusi 3,2 miljonus pasažieru, līdz gada beigām plānots šo skaitu vismaz dubultot.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Aviācijas industrija, kuras daļa esmu jau 35 gadus, veidojot karjeru gan Latvijā, gan ārpus tās, ir starptautiska. Līdz ar to mana kā biznesa personības izaugsme ir notikusi šajā internacionālajā gaisotnē un sevi vairāk saistu ar starptautisko, nevis Latvijas biznesa vidi, ar kuru vairāk saskaros tikai pēdējos gados, strādājot pašreizējā lidostas vadītājas amatā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!