Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" uzņēmuma biznesa modeļa izvērtēšanā sadarbosies ar starptautisko vadību konsultāciju kompāniju "Boston Consulting Group" (BCG), aģentūrai BNS pavēstīja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Viņš pastāstīja, ka "airBaltic" iepirkuma procedūrā ir izvēlējies BCG, lai izvērtētu aviokompānijas biznesa modeli, nodrošinot sekmīgu attīstību nākotnē.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss uzsvēra "airBaltic" nepieciešamību pielāgoties starptautiskā tirgus realitātei. "Kā lielākajam dalībniekam Baltijas aviācijas tirgū "airBaltic" ir jānostiprina līderpozīcija un jāpielāgo biznesa modelis starptautiskā tirgus realitātei. BCG palīdzēs "airBaltic" vadībai izstrādāt rīcības plānu nākotnei tādās jomās kā biznesa plānošana, ieņēmumu palielināšana un izmaksu optimizācija," norādīja Gauss.

Saskaņā ar sniegto informāciju BCG tika izvēlēts no kopumā sešiem pretendentiem, kuri bija iesnieguši savus piedāvājumus.

BCG ir starptautisks vadības konsultāciju uzņēmums, kurš pēdējo piecu gadu laikā ir strādājis ar 250 dažādiem projektiem aviokompānijās visā pasaulē.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā. Satiksmes ministrija pērn 30.novembrī iegādājās "airBaltic" privātajam akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju, un tādējādi valsts ir kļuvusi par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieci. Savukārt BAS īpašumā, pēc Satiksmes ministrijas sniegtās informācijas, joprojām ir viena "airBaltic" akcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!