Vēl pirms galīgā lēmuma par finanšu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piesaistīšanu un 80 miljonu eiro aizdevumu no valsts aviokompānijai "airBaltic", lidsabiedrība jau meklē inženierus darbam ar Krievijas uzņēmuma "Sukhoi" ražotajām lidmašīnām. Tas ir pretstatā iepriekš apgalvotajam, ka šīs lidmašīnas iegādātas netiks, ceturtdien vēstī laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Laikraksts atgādina, ka 9. novembrī aviokompānijas "airBaltic" vadītājs Martins Gauss žurnālistiem klāstījis, ka "nav nekādas vienošanās par Krievijā ražoto "Sukhoi SuperJet100" lidmašīnu piegādi "airBaltic". Arī nākamajā dienā LNT raidījumā "900 sekundes", jautāts par iespējamu lidmašīnu iegādi no Krievijas, Gauss atbildējis ar noliegumu.

Taču laikraksta "Neatkarīgā" rīcībā nonākušais kompānijas iekšienē izplatītais paziņojums liecinot, ka tiek meklēts vecākais "Suhkoi Superjet" inženieris un vēl viens cilvēks, kas strādās vecākā inženiera padotībā.

Specifisko "Sukhoi" apkalpojošo inženieru amatiem pieteikties varot līdz 23. novembrim.

Paziņojums datēts ar 10. novembri pulksten , atklāj laikraksts. Tātad paziņojums izplatīts vēl pēc Gausa noliegumiem par jelkādiem nodomiem saistībā arī Krievijas ražotāja lidmašīnām.

"Neatkarīgā Rīta Avīze" atgādina, ka arī iespējamais investors Montāgs-Girmess iepriekš noliedzis, ka pastāv vienošanās par "Sukhoi" vai citu lidmašīnu iegādi, uzsverot, ka lēmums būšot balstīts ekonomiskos apsvērumos.

Savukārt LTV raidījums "Panorāma" iepriekš ziņoja, ka "Sukhoi" lidmašīnas tiekot piedāvātas pat zem pašizmaksas.

Tāpat laikraksts atklāj, ka 25. augustā grozīts "airBaltic" iepriekš pieņemtais jaunais piecgades biznesa plāns. Jaunā versija flotes atjaunošanas plānu "papildinot ar "reģionālajām lidmašīnām", kam perfekti atbilst piecas Girmesa rīcībā esošās "Sukhoi" lidmašīnas," raksta "Neatkarīgā".

Jau ziņots, ka valdība otrdien atlika lēmuma pieņemšanu par investoru, norādot uz nepieciešamību pēc papildu informācijas. Par investora piesaisti plānots lemt ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!