Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2022. gada jūlijā pārvadājusi 414,5 tūkst. pasažierus jeb par 98% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

"airBaltic" 2022. gada jūlijā veica 3670 lidojumus – par 43% vairāk nekā 2021. gada jūlijā.

"Līdz šim 2022. gadā airBaltic pārvadājusi vairāk nekā 1,7 miljonus pasažieru, un šovasar mēs novērojam stabilu pieaugumu pieprasījumā pēc ceļošanas. Pateicoties atpūtas ceļojumiem, mūsu pārvadāto pasažieru un veikto lidojumu skaits katru mēnesi turpina palielināties. Diemžēl karš Ukrainā joprojām rada negatīvu ietekmi uz kopējo pārvadāto pasažieru skaitu, galvenokārt ietekmējot transfēra satiksmi Rīgā," komentē "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

"airBaltic" turpina nodrošināt savienojamību no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes uz lielākajiem Eiropas biznesa un tranzīta centriem, kā arī plašu atpūtas galamērķu klāstu.

"airBaltic" (AS "Air Baltic Corporation") savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Tas ir atpazīstams Latvijas starptautiskais zīmols un nodrošina vairāk nekā 2,5% no Latvijas IKP. "airBaltic" veic lidojumus ar 36 Airbus A220-300 lidmašīnām. Akciju sabiedrība ir dibināta 1995. gadā; galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,03% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,97%.

Aviācijas nozare netieši nodrošina gandrīz 30 000 darbavietu Latvijā, miljoniem cilvēku Rīgu izmanto kā tranzīta maršrutu, bet vēl vairāk cilvēku ierodas Latvijā. Katru gadu ārvalstu tūristi Latvijā iztērē vairāk nekā 750 miljonus eiro. Papildu informācija atrodama:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!