Nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” neprotestēs pret lidostas “Rīga” jaunajiem tarifiem, bet pasažieri to izjutīs, iegādājoties biļetes “par dažiem santīmiem dārgākas”, tā intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atzina “airBaltic” prezidents Bertolts Fliks.
Viņš uzsvēra, ka tomēr šāda tarifu politika noteikti neviecinās pasažieru skaita pieaugumu, taču pieļāva, ka Latvijā varētu ienākt jaunas aviokompānijas. Viņš atzina, ka lidsabiedrība piekritusi jaunajiem tarifiem “ar sakostiem zobiem”. Tai pat laikā viņš uzsvēra, ka “airBaltic” var veiksmīgi strādāt arī bez apjoma atlaidēm.

Jau ziņots, ka VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” izstrādājusi jaunus tarifus, kas balstīti uz godīgas konkurences principiem un ir atbilstoši pašreizējai Dižķibeles situācijai. Pēc lidostas sniegtās informācijas, tie būs zemākie Eiropā.

Jaunais tarifu projekts iestrādāts kā grozījums Ministru kabineta noteikumos „Kārtība, kā nosakāma maksa par aeronavigācijas un valsts akciju sabiedrības „Starptautiskā lidosta „Rīga”” pakalpojumiem, un maksas sadales kārtība”. Būtībā tie paredz skaidrāku lidosta „Rīga” civilās aviācijas pakalpojumu saturu, samazinātas civilās aviācijas pakalpojumu maksas, izmaiņas apjoma atlaižu sistēmā, skaidrāku norēķinu kārtību. Projekts sagatavots, ievērojot jaunās Eiropas Savienības (ES) lidostu nodevu direktīvas nostādnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!