Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" izveidojusi un saņēmusi sertifikātu jaunajai Tehniskās apkopes apmācību organizācijai, kas "airBaltic Training" ietvaros nodrošinās lidmašīnu tehniķu apmācību un sertifikāciju, informē uzņēmums.

"Pēdējo gadu laikā mēs esam daudz paveikuši, lai Latvijā sagatavotu nākamos aviācijas profesionāļus. Papildus "airBaltic" Pilotu akadēmijai mēs esam regulāri sadarbojušies ar vietējām tehniķu skolām, lai palīdzētu tām piedāvāt saviem studentiem visatbilstošāko izglītību aviācijas nozarē. Šodien mēs speram nākamo soli un piedāvājam dažāda līmeņa tehniķiem iespēju pievienoties apmācībām. Tagad mēs paši apmācīsim "airBaltic" tehniķus strādāt ar "Airbus A220", un plānojam izglītot tehniķus arī no citām lidsabiedrībām," skaidro "airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis.

"airBaltic" Tehniskās apkopes apmācību organizācija tiks sadalīta divās kategorijās, sniedzot pamata apmācību profesionāļiem bez iepriekšējas pieredzes aviācijas nozarē, kā arī apmācību, kas koncentrēsies uz "Airbus A220" tehnisko apkopi.

Pirmās divas studentu grupas iepazīšanās apmācības kursu sāks februāra sākumā. Katrā no sākotnējām grupām būs aptuveni astoņi studenti. Šajā programmā kā instruktori piedalīsies pieredzējuši "airBaltic" tehniķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!