Foto: LETA

Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" savu floti šovasar papildinās ar četrām jaunām "Bombardier Q400 NextGen" turbopropelleru lidmašīnām, portālu "Delfi" informēja "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Jaunās lidmašīnas "airBaltic" ņem līzingā no "Nordic Aviation Capital A/S (NAC)" Bilundā, Dānijā, kas jau ir parakstījis pirkuma līgumu ar "Bombardier Aerospace" par četru "Q400 NextGen" lidmašīnu iegādi. Saskaņā ar "Q400 NextGen" lidmašīnu kataloga cenu, flotes papildinājuma vērtība ir aptuveni 134,77 miljoni dolāru (73,2 miljons latu).

Četras lidmašīnas tiks iegādātas šī gada vasarā un palielinās "airBaltic" "Bombardier Q400 NextGen" floti par 50%. No maija sākuma līdz jūlijam jaunās lidmašīnas pēc to izgatavošanas Toronto rūpnīcā Kanādā sāks pakāpeniski izmantot "airBaltic" lidojumos.

"Q400 NextGen turbopropelleru lidmašīna ir lielisks gaisa kuģis, un mēs esam ļoti gandarīti, ka virzāmies uz to, lai visa mūsu flote sastāvētu tikai no "Bombardier" lidmašīnām. Tādējādi mēs tuvosimies savam mērķim, izveidot vienveidīgāku floti, kurā ir divi lidmašīnu veidi, uzlabosim savu efektivitāti, ietaupīsim degvielu un izmaksas, kā arī samazināsim ietekmi uz vidi," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Četras jaunās lidmašīnas tiks izmantotas "airBaltic" maršrutu tīklā, ko veido 60 galamērķi Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS, un tās pievienosies astoņām "Q400 NextGen" lidmašīnām, kuras pēdējos trīs gadus ir izmantotas lidojumiem no Rīgas.

"airBaltic" šī gada sākumā paziņoja, ka tā kļūs par pirmo Eiropas aviokompāniju, kas uzsāks videi draudzīgus lidojumu, izmantojot turbopropelleru lidmašīnas. Šajā projektā tiks izmantotas jaunās "Q400 NextGen" lidmašīnas. Pateicoties šim projektam, "AMBER", tiks samazināti nolidotie attālumi, uzlabotas lidojumu trajektorijas, lai izvairītos no apdzīvotām teritorijām un samazinātu trokšņa ietekmi uz iedzīvotājiem, kā arī tiks samazināts degvielas patēriņš un emisijas.

Jaunā trajektorija būs par līdz 30 jūras jūdzēm īsāka līdz skrejceļam, salīdzinājumā ar pašlaik nolidoto attālumu un ļaus samazināt CO2 emisijas par līdz 300 kg katrā "Q400" lidojumā. Kad projekts būs pilnībā īstenots, videi draudzīgie lidojumi samazinās "airBaltic" CO2 emisijas par 5 000 000 kilogramiem gadā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2013.gada vasarai airBaltic ir ieviesis sešus jaunus galamērķus – Prāga (Čehija), Hevīza-Balatona (Ungārija), Olbija (Sardīnija, Itālija), Rijeka (Horvātija), Larnaka (Kipra) un Malta.

NAC ir pasaulē lielākā turbopropelleru lidmašīnu līzinga kompānija, kuras lidaparātus izmanto tādas aviokompānijas kā "Lufthansa", "American Airlines", "US Airways", "SAS", "Flybe", "TACA", kā arī lieli reģionālie aviopārvadātāji.

"airBaltic" ir 1995.gadā dibināta akciju sabiedrība. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!