Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" 2012.gada finanšu rezultāti ir labāki, nekā plānots, pavēstīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka sīkāk par pagājušā gada finanšu rādītājiem nestāstīs, līdz tiks saņemti audita rezultāti. "Auditētie rezultāti varētu būt gaidāmi marta beigās. Nebūtu prātīgi patlaban atklāt mūsu aplēses par rezultātiem, jo vienmēr sagaidu auditētos rezultātus," sacīja Gauss.

Taču viņš apliecināja, ka aviokompānijas pērnā gada finanšu rādītāji ir labāki, nekā kompānijas budžetā paredzēts. "Tomēr varam uzsvērt, ka 2012.gada rezultāti ir labāki nekā budžetā plānotie ‒ pagājušais gads aviokompānijai ir bijis labāks, nekā paredzēts," atzina "airBaltic" izpilddirektors.

Bet, komentējot pasažieru skaita sarukumu pagājušajā gadā, Gauss norādīja, ka tas bija gaidāms, jo "airBaltic" flote tika samazināta. "Pasažieru skaita samazinājums bija gaidāms, jo ir samazinājusies flote ‒ 2011.gadā mums bija 34 lidaparāti, pērn bija 26, bet šogad mēs lidosim ar līdz 24 lidmašīnām. Tomēr kopumā pērn esam pārvadājuši vairāk nekā trīs miljonus pasažieru un esam apmierināti ar rezultātu," pastāstīja "airBaltic" vadītājs.

Savukārt uz jautājumu, kādas ir prognozes par šā gada finanšu rādītājiem, Gauss atbildēja, ka par to sīkāka informācija tiks sniegta februāra vidū. Pēc viņa teiktā, pagājušajā gadā paustais, tostarp tas, ka šogad "airBaltic" varētu strādāt ar 16 miljonu latu zaudējumiem, ir iekļauts šā gada budžetā.

Iepriekš "airBaltic" vadība informēja, ka "airBaltic" 2012.gadā kopumā plāno strādāt ar 220 miljonu latu apgrozījumu un 33 miljonu latu zaudējumiem. 2012.gada pirmajā pusgadā "airBaltic" cieta 23 miljonu latu zaudējumus.

Savukārt 2011.gadā "airBaltic" koncerna ieņēmumi samazinājās par 1,2% un bija 228,288 miljoni latu, bet koncerna zaudējumi pieauga gandrīz 2,4 reizes un sasniedza 84,761 miljonu latu. Māteskompānija "airBaltic" 2011.gadā cieta 83,458 miljonu latu zaudējumus.

Latvijas valsts kontrolētais "airBaltic" ir dibināts 1995.gadā un pašlaik apkalpo vairāk nekā 60 galamērķu no savas mītnes bāzes Rīgā. "airBaltic" pērn pārvadāja 3,089 miljonus pasažieru, kas, pēc aģentūras BNS aprēķiniem, ir par 7,8% mazāk pasažieru nekā 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!