Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pērn strādājusi ar viena miljona eiro peļņu, salīdzinot ar 27 miljonu eiro zaudējumiem 2012.gadā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedzis 325 miljonus eiro.

"2013.gads ieies "airBaltic" vēsturē ar to, ka mēs pierādījām, ka pat grūtos laikos ir iespējams sasniegt nospraustos mērķus. Mēs esam veikuši "airBaltic" restrukturizāciju, kontrolējot izmaksas, pārvaldot kapacitāti un uzlabojot efektivitāti. Tādējādi mēs spējām sasniegt iespaidīgu peļņas pieaugumu par 28 miljoniem eiro salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

2012.gadā kompānijas ieņēmumi no viena pasažieri bijuši 97,1 eiro, savukārt 2013.gadā jau 102,4 eiro, kas ir 5% ieņēmumu pieaugums, rēķinot uz vienu pasažieri.

Tāpat preses konferencē "aiBaltic" pārstāvji apstiprināja, ka 2015.gadā kompānijas flote tiks papildināta ar desmit jaunā modeļa "Bombardier" lidmašīnām C300. Jau ziņots, ka līgums par lidmašīnu iegādi tika parakstīts 2012.gadā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. AS "Air Baltic Corporation" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais kompānijas akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!