Foto: LETA

Aizkraukles novada pašvaldība par 181 931 eiro atjaunos rotācijas apli Jaunceltnes ielā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība iecerei ieguvusi Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Projekta īstenošanas gaitā paredzēta seguma atjaunošana rotācijas aplim pie lielveikala "IGA centrs", atjaunojot virskārtu un novēršot radušos iesēdumus, kā arī ap rotācijas apli esošo grāvju tīrīšanu un tajos ierīkotās meliorācijas sistēmas sakārtošanu.

Lai nodrošinātu plānoto būvdarbu līdzfinansēšanu, dome ārkārtas sēdē lēma ņemt aizņēmumu ar Valsts kases noteikto kredīta procentu likmi 120 000 eiro apmērā. Aizdevums būs jāatmaksā 20 gadu laikā, un tā pamatsummas un kredītu procentu atmaksa tiek garantēta no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 20.punktam pašvaldības lēmums saskaņots Aizkraukles novada apvienojamo pašvaldību Finanšu komisijā. Tuvākajā laikā tiks organizēta iepirkuma procedūra un kārtota nepieciešamā dokumentācija būvdarbu sākšanai.

Prognozējamās būvdarbu izmaksas ir 181 931 eiro. No tām ERAF finansējums ir 68 850 eiro. Precīzas būvdarbu izmaksas būs zināmas pēc iepirkuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!