Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Medicīnas nozarei 2021. gads ir aizritējis saspringtos apstākļos. Pandēmija bijusi kā katalizators, parādot nozares vājās vietas un vienlaikus liekot operatīvi meklēt risinājumus, kā tās likvidēt.

Nozares pārstāvji norāda, ka ar Covid-19 sērgu būs jāiemācās sadzīvot arī nākotnē, un kā vienu no aizvadītā gada lielākajiem izaicinājumiem Latvijā min vakcinācijas kampaņu.

"Šis gads parādīja, cik lielu lomu normālā sabiedrības dzīves funkcionēšanā spēlē medicīna – ja tajā iestājas kolapss, visā valstī veidojas smagas problēmas," vērtējot 2021. gadu medicīnas nozarē, saka Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Iekšķīgo slimību katedras vadītājs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis profesors Aivars Lejnieks.

Pēc SIA "Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētāja Māra Rēvalda vārdiem, 2021. gadā nozarē ir notikusi ekonomiska atspirgšana, salīdzinot ar 2020. gadu, kad izcilu sniegumu parādīja tikai medicīnisko laboratoriju segments. Uz nākamo gadu viņš lūkojas ar piesardzīgu optimismu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!