Foto: Publicitātes foto

SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs kļuvis par Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā ("AmCham") valdes priekšsēdētāju un prezidentu.

Tallijs stājas amatā Zintas Jansones vietā, kura šī mēneša sākumā paziņoja, ka atstās amatu gan "Ellex Kļavins", gan attiecīgi arī "AmCham" valdē, lai pievērstos citiem izaicinājumiem. "AmCham" valdē iecelts "Ellex Kļaviņš" asociētais partneris un zvērināts advokāts Sarmis Spilbergs.

Pēc ievēlēšanas amatā Tallijs uzsver: ""AmCham" ir pastāvīgi iestājusies par investīciju klimata uzlabošanu Latvijā. Esmu priecīgs un pagodināts turpināt iesākto darbu, veicinot ciešāku sadarbību starp ASV un Latviju un strādājot kopā ar "AmCham biedriem, lai panāktu, ka Latvija kļūst par uzticamu starptautiskā biznesa galamērķi."

Viņš pievienojās "AmCham" valdei 2020. gadā. Tallijs strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus un bija viens no SIA "Latnet Serviss" dibinātājiem. Šobrīd viņš ir datortīklu aprīkojumu ražotāja SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs.

Sarmis Spilbergs stājies "AmCham" valdes locekļa amatā līdz 2022.gada martam. Viņš ir advokātu biroja "Ellex Kļaviņš" asociētais partneris un zvērināts advokāts, kā arī komunikāciju, mediju un tehnoloģiju prakses grupas vadītājs. Viņš pievienojās "Ellex Kļaviņš" komandai 2005. gadā un ir ieguvis plašu pieredzi dažādās regulētajās nozarēs, galvenokārt informācijas tehnoloģiju un e-komercijas jautājumos, patērētāju tiesību, fizisko personu datu aizsardzības jomā, farmācijas nozares regulējumā un dažādos uzņēmējdarbības licenzēšanas un vispārējos korporatīvos jautājumos.

"Savā profesionālajā darbībā vienmēr esmu centies palīdzēt inovatīviem uzņēmumiem attīstīties un gūt panākumus juridiski sarežģītā vidē. Ceru sniegt savu pienesumu "AmCham" iniciatīvās veselības un tehnoloģiju nozarēs, lai attīstītu ilgtspējīgu, uz izaugsmi vērstu uzņēmējdarbības vidi, kas ir atvērta inovācijām un ārvalstu kapitālam," saka Spilbergs.

AmCham valdes sastāvs 2021.-2022.gadam:

• Ronelda Kapadona (Ronelda Capadona), Latvijas starptautiskās skolas direktore;
• Liene Dubava, Biržas "Nasdaq Riga" valdes locekle, Baltijas biržas emitentu pakalpojumu daļas vadītāja;
• Roberts Melbārdis, "Encompass Digital Media" izpilddirektors un operacionālais vadītājs;
• Pauls Miklaševičs, "AmCham" individuālais biedrs;
• Ieva Rācenāja, Rīgas Juridiskās augstskolas direktore;
• Dita Erna Sīle, "Novartis Baltics" Baltijas Korporatīvo attiecību un pacientu piekļuves vadītāja;
• Sarmis Spilbergs, "Ellex Kļaviņš" asociētais partneris;
• Džons Martins Tallijs (John Martin Tully), "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs;
• Līga Smildziņa-Bērtulsone, "AmCham" izpilddirektore.

Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā ("AmCham") ir ietekmīga ārvalstu tirdzniecības palāta Latvijā, pārstāvot aptuveni 140 uzņēmumu. Tās mērķi ir veicināt un stiprināt tirdzniecību, investīcijas, partnerību un draudzību starp ASV un Latviju, kā arī kalpot par viedokļu, zināšanu apmaiņas un kontaktu platformu biedriem, partneriem un starptautiskās uzņēmēju sabiedrības pārstāvjiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!