Foto: Publicitātes foto

Interese par 17,7 hektārus lielu zemes īpašumu Rīgā, Salamandras ielā 1 bijusi gan no pašmāju, gan ārvalstu nekustamā īpašuma projektu attīstītājiem, tomēr Latvijas Universitātes (LU) rīkotajā izsolē neviens pretendents nav pieteicies.

Lēmums par turpmāku rīcību tiks pieņemts 2022. gada pirmajā ceturksnī, informē LU.

“Delfi Bizness” jau vēstīja, ka īpašums Salamandras ielā ir viens no lielākajiem, ko šī augstskola līdz šim atsavinājusi. Uz zemesgabala 17,7 hektāru platībā atrodas vēsturiskās “Rīgas audums” rūpnīcas bijušie korpusi, citas industriālas palīgēkas un angāri, kā arī ir neapbūvēta zemesgabala daļa 4 hektāru platībā. Īpašuma izsole norisinājās līdz 2021. gada 25. novembrim. Izsoles sākuma cena bija noteikta 2,15 milj. eiro (12,16 eiro/m2), kopējā zemes platība – 176 726 m2, kopējā ēku platība – 7487 m2. Uz zemes īpašuma atrodas vairākas ēkas, kas ir trešās personas īpašums.

LU nekustamā īpašuma aģentūra īpašumu raksturojusi kā perspektīvu, ar lielu attīstības potenciālu, ņemot vērā tā lielo platību un atrašanās vietu, izeju uz Juglas upes krastu.

Portāls “Delfi” šā gada sākumā ziņoja, – lai iegūtu līdzekļus Akadēmiskā centra izveidei Torņakalnā, LU gatavojas izsolīt tai piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Salamandras ielā 1. 17 hektārus lielo gruntsgabalu, uz kura atrodas gan bijušās fabrikas “Rīgas audums” ēkas, gan kādreiz grezna villa, 1972. gadā testamentā LU novēlēja latviešu uzņēmējs Roberts Hiršs, kurš tobrīd dzīvoja trimdā ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!