Foto: Publicitātes foto
Ar zīmolu "Omniva" strādājošā Igaunijas valsts pasta un loģistikas koncerna "Eesti Post" zaudējumi pagājušajā gadā bijuši 3,7 miljoni eiro pretēji divu miljonu eiro peļņai gadu iepriekš, paziņojis "Eesti Post".

Kompānijas ieņēmumi pērn bijuši 129,6 miljoni eiro jeb par 18,9% lielāki nekā 2018. gadā.

"Brīvajā tirgū strādājošo [koncerna] uzņēmumu peļņa nebija pietiekama, lai segtu vispārējo pasta pakalpojumu un periodisko izdevumu piegāžu radītos zaudējumus. Viens no iemesliem bija konkurences palielināšanās starptautiskajā tranzīta sektorā, kas būtiski samazināja šī biznesa sektora rentabilitāti," atzinis "Eesti Post" valdes priekšsēdētājs Ansi Arumēls.

Gada rezultātus negatīvi ietekmējis arī darbaspēku izmaksu pieaugums, jo situācijas darba tirgū dēļ bijis jāpaaugstina darbinieku algas.

"Eesti Post" ir Igaunijas valstij piederoša starptautiska grupa, kas atrodas Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas pārvaldībā. Tā sniedz pasta, loģistikas un informācijas loģistikas pakalpojumus. Grupu veido māteskompānija "Eesti Post" un meitasuzņēmumi "Maksekeskus" un "Omniva" Igaunijā, "Omniva" Latvijā un "Omniva LT" Lietuvā. Vēl grupā ir kompānija "Post11", kas sniedz starptautiskus loģistikas pakalpojumus sūtījumu piegādē visā pasaulē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!