Foto: DELFI

Pērn SIA "Arēna Rīga", pēc apgrozījuma būtiskā krituma 2020. gadā, izdevies rādītāju kāpināt par 54,73%. "Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka uzņēmums 2021. gadā apgrozīja 3,1 miljonu eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 117,9 tūkstošu eiro peļņu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

2020. gadā SIA "Arēna Rīga" strādāja ar 1,15 miljonus eiro lieliem zaudējumiem.

"2021. gads uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē, līdzīgi kā 2020. gads, bija viens no neprognozējamākajiem, jo līdzi nesa neplānotu darbības apstādināšanu un neskaidrību par tās atsākšanu. Neskatoties uz to, SIA "Arēna Rīga" izdevās veiksmīgi nodrošināt vairāku nozīmīgu sporta pasākumu norisi – Pasaules čempionātu hokejā, U19 Pasaules čempionāta basketbolā fināla fāzi, Eiropas čempionātu džudo kadetiem, kā arī daudzus citus pasākumus," teikts SIA "Arēna Rīga" vadības ziņojumā.

Šogad SIA "Arēna Rīga" izdevumus un ieņēmumus ietekmēs Krievijas īstenotais karš Ukrainā. Vienlaikus uzņēmuma vadība uzskata, ka SIA "Arēna Rīga" spēs pārvarēt esošās situācijas radītos izaicinājumus, jo līdz ar hokeja kluba "Dinamo Rīga" nestartēšanu KHL 2022./ 2023.gada sezonā, kas ietekmēs ieņēmumu plūsmu, strauji samazināsies arī izdevumu pozīcijas, jo nebūs vajadzīgs deviņus mēnešus uzturēt ledus laukumu, kā arī mainīt ēkas iekštelpu temperatūru atbilstoši spēļu grafikam.

2022. gadu SIA "Arēna Rīga" plāno pabeigt ar peļņu. "Šajā gadā kopējais pasākumu skaits būs salīdzinoši neliels, taču kopējos rādītājus tieši ietekmēs tas, cik ātri atgriezīsies pasākumu apmeklētāji un kādi būs to patēriņa paradumi. Jānorāda, ka pasākumu rezervāciju skaits strauji pieaug, īpašu interesi izrādot vietējiem māksliniekiem, kas vēlas atsākt aktīvu koncertdzīvi," norāda SIA "Arēna Rīga".

2005. gadā reģistrētās SIA "Arēna Rīga" kapitāldaļu turētājs ir SIA "Glesum Investments", savukārt patiesais labuma guvējs – Juris Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!