Valdība otrdiena sēdē atbalstīja "Parex banka" pamatkapitāla palielināšanu par 24,25 miljoni latu.

Pamatkapitāla apmaksa tiks nodrošināta saskaņā ar Privatizācijas Aģentūras noslēgto aizdevuma līgumu ar Valsts kasi. Aizdotie līdzekļi nebūs valsts papildus ieguldījums bankā, bet tiks kapitalizēti Valsts kases iepriekš izvietotie līdzekļi "Parex bankā".

Palielināt "Parex" bankas pamatkapitālu par 165 miljoniem latu valdība lēma jau šā gada martā, taču pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju pamatkapitāla palielināšana tika nodalīta divās kārtās un pirmajā kārtā bankas pamatkapitāls tika palielināts par 140,75 miljoniem latu, bet otrajā kārtā – par 24,25 miljoniem latu.

Kopējais pamatkapitāla palielinājums par 165 miljoniem latu bija plānots, lai nodrošinātu Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas ieguldījumu "Parex bankas" pamatkapitālā aptuveni 70 miljonu latu apmērā.

Saskaņojot ar Eiropas Komisiju valsts atbalsta sniegšanu bankai, lai nodrošinātu kapitāla pietiekamības rādītāju 11% līmenī, Privatizācijas aģentūra šā gada maijā palielināja līdzdalību "Parex bankā", parakstoties uz 140 750 000 vārda akcijām ar balsstiesībām par nominālvērtību 1 lats.

Pamatojoties uz Privatizācijas Aģentūras sniegto informāciju, otrdien valdība lēma dot atļauju Privatizācijas aģentūras valdei palielināt līdzdalību "Parex bankā", iegādājoties vēl 24 250 000 jaunās emisijas vārda akcijas bez balsstiesībām par nominālvērtību 1 lats.

Parex bankas 70,3% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% – Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!