Foto: AFI
Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta šodien atcēla iepriekš noteikto aizliegumu ārzonas kompānijām "Gyges Limited" un "Steropes Limited" piedalīties savulaik par Ventspils tranzīta biznesa centrālo uzņēmumu uzskatītās "Ventbunkera" akcionāru sapulcēs un izlietot tajās jebkādas tiesības.

Blakussūdzības par tiesas piemēroto nodrošinājumu - noteikto aizliegumu piedalīties sapulcēs un izlietot tajās jebkādas balsstiesības - bija iesniegušas "Gyges Limited" un "Steropes Limited", informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Ceturtdien pieteikums par prasības nodrošinājuma atcelšanu apmierināts.

Rīgas apgabaltiesa 2010.gada 16.decembrī "Yelverton Investment B.V." prasību noraidīja. Spriedums tika pārsūdzēts Augstākajā tiesā.

"Yelverton Investment B.V." prasību vērsusi pret AS "Ventbunkers", Raimondu Grīniņu, Valēriju Godunovu, Mārtiņu Kvēpu un "Gyges Limited", "Steropes Limited", AS "Topmar Baltic Investments" un SIA "Kement", kā arī Britu Virdžīnu salās reģistrētajām kompānijām "Gyges Limited" un "Steropes Limited".

Kompānijas prasības lietā trešās personas statusā ir AS "Optima Management", kuras īpašumā ir 1,39% "Ventbunkera" akciju.

Apgabaltiesa pilnībā noraidīja "Yelverton Investment B.V." prasību par 2009.gada 18.decembra akcionāru sapulces, akcionāru sarakstā un akcionāru reģistrā izdarīto ierakstu, pieņemto lēmumu atzīšanu par spēkā neesošiem, īpašuma un valdījuma tiesību atzīšanu uz 13 960 "Ventbunkers" vārda akcijām, kā arī 160 000 latu zaudējumu piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!