Foto: LETA

Kā redzams no pēdējā laika notikumiem ar pasažieru pārvadājumu izpildi, vēl ir iespējams Autotransporta direkcijas (ATD) vadības darbu pilnveidot, otrdien Latvijas Radio pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Viņš arī sacīja, ka pārvadātājam AS "Liepājas autobusu parks" piemērotais 500 eiro sods saistībā ar reisu neizpildi ir tikai viena no finanšu saistībām, kas attiecas uz pārvadātāju.

Bez šī līgumsoda pārvadātājs nesaņem samaksu par darbu par pārvadātajiem pasažieriem un izpildītajiem kilometriem, tāpat arī visas nepilnības tiek uzskaitītas, kas var novest pie līguma laušanas.

Pārvadātājam arī jāatlīdzina zaudējumi, kas nodarīti, piemēram, ja cilvēks neizpildītā reisa dēļ netiek uz lidmašīnas reisu. Šādā situācijā pārvadātājam jāatlīdzina arī biļetes cena.

Linkaits sacīja, ka ATD ir uzdots izstrādāt sistēmu, lai ārkārtas gadījumos, kad pārvadātājs nespēj nodrošināt reisus, citi pārvadātāji nāk palīgā un reisi tiek izpildīti.

Ministrs uzsvēra, ka ir jābūt sistēmai, lai reisi ārkārtas situācijās tiktu nodrošināti neatkarīgi no viena vai otra pārvadātāja iekšējām problēmām

Tāpat nepieciešams izveidot sistēmu pasažieru apzināšanai, ja reisi gadījumā netiek izpildīti, viņš teica.

Jau ziņots, ka ar vienā mēnesī neizpildītajiem reisiem "Liepājas autobusu parkam" piemērojusi līgumsodu, kas atbilstoši noslēgtajam līgumam ir 500 eiro.

Ņemot vērā citus konstatētos līguma pārkāpumus, piemēram, konstatēto biļešu tirdzniecības noteikumu pārkāpumu, kases aparāta nelietošanu un citus pārkāpumus, pārvadātājam tiks piemēroti līgumsodi arī par tiem, bet par šiem pārkāpumiem piemēroto līgumsoda apmēru šobrīd ATD nevar nosaukt.

Jau vēstīts, ka no 1. jūlija sākta pakalpojumu sniegšana atbilstoši jaunajiem līgumiem divās lotēs. SIA "Tukuma auto" nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus ar autobusiem lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", bet "Liepājas autobusu parks" – "Ogre, Aizkraukle" lotē, taču kompānija nespēja izpildīt visus paredzētos reisus saistībā ar šoferu trūkumu.

Nepilnības pasažieru pārvadāšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos "Liepājas autobusu parkam" tika uzdots novērst nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!