Foto: Publicitātes attēli
Zemniekiem piederošais uzņēmums SIA "Latvijas piens" ceturtdien atklās jaunās piena pārstrādes rūpnīcas pirmo kārtu Jelgavā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Latvijas piens" dibinātāji ir piensaimnieku kooperatīvi "Trikāta KS", "Dzēse" un "Piena partneri KS", kas apvieno 600 zemnieku saimniecības visā Latvijā.

Jaunās rūpnīcas izveidē šobrīd ir ieguldīti 7,1 miljoni latu, kas izlietoti rūpnīcas būvniecībai un tehnoloģiju iegādei. Kopējās investīcijas rūpnīcā šogad plānotas 10,5 miljoni latu.

Uzņēmumu "Latvijas piens" zemnieku kooperatīvi dibināja pēc 2009.gada piena krīzes ar mērķi stabilizēt piena nozari valstī, nodrošinot garantētu un stabilu pieprasījumu zemnieku saražotajam pienam par iespējami labāko tirgus cenu.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies kooperatīvu "Trikāta KS", "Dzēse" un "Piena partneri KS" zemnieki, ministru prezidents Valdis Dombrovskis, zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un bijušais zemkopības ministrs, Saeimas deputāts Jānis Dūklavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!