Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) informē, ka šā gada 4. jūnijā ir saņēmusi SIA "Pharma Invest" iesniegumu, ar kuru atsaukts šā gada 5. maija "Pharma Invest" iesniegums atļaujas saņemšanai izteikt AS "Olainfarm" akciju brīvprātīgo atpirkšanas piedāvājumu, liecina paziņojums "Nasdaq Riga" biržā.

Atsaukuma pamatā ir piedāvātās akcijas atpirkšanas cenas neatbilstība pašreizējai tirgus situācijai.

Jau vēstīts, ka "Pharma Invest" šā gada maija sākumā iesniedz FKTK "Olainfarm" brīvprātīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektu atļaujas saņemšanai, ar to izsakot gatavību iegādāties ne mazāk kā 10% no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju skaita, informē uzņēmums.

Saskaņā ar prospektu "Olainfarm" vienas akcijas atpirkšanas cena bija 6,70 eiro. Atbilstoši prospektā norādītajai informācijai piedāvātājam nepiederēja akciju sabiedrības "Olainfarm" akcijas.

"Pharma Invest" juridiskā adrese ir Republikas laukumā 2a, Rīgā. Uzņēmums reģistrēts 2000. gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,84 tūkstoši eiro. 2016. gadā "Pharma Invest" ir anulēta ar PVN apliekamās personas reģistrācijas apliecība. 2018. gadā uzņēmums apgrozīja 23 tūkstošus eiro, bet pērn tā apgrozījums bija nulle. 2019. gadā "Pharma Invest" strādāja ar zaudējumiem 519 eiro apmērā. Uzņēmuma dalībnieki ir Reinis Martinsons (90%) un SIA "Prudentia Private Equity Partners" (10%), savukārt patiesais labuma guvējs ir Reinis Martinsons. Viņš ir arī AS "Prudentia" valdes loceklis, liecina "Crediweb" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!