Foto: Shutterstock
Automašīnu nomas starpnieka SIA "Booking Group" apgrozījums pērn bija 41,57 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 1,9 reizes līdz 399 633 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Booking Group" pamatdarbība ir automašīnu nomas starpniecības pakalpojumu sniegšana interneta vidē, izmantojot interneta platformu "Economybooking.com". Klientiem tiek piedāvāts izvēlēties īres automašīnas 165 pasaules valstīs ar piedāvājumu no 21 000 auto īres vietējiem uzņēmumiem.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn pārdoto rezervāciju skaita pieaugums turpinājās, kas rezultējās apgrozījuma pieaugumā par gandrīz 3,5 miljoniem eiro.

Šogad martā Covid-19 pandēmijas ietekmē uzņēmuma apgrozījums nokritās par aptuveni 80%. Papildu lielajam apgrozījuma kritumam, sākās strauja, globāla rezervāciju atcelšana, īpaši tām, kuras bija paredzēts izmantot martā un aprīlī. Martā rezervāciju atcelšana pieauga par 260%, salīdzinot ar 2019.gadu un 2020.gada pirmajiem mēnešiem. Aprīlī rezervāciju atcelšanas līmenis vairs nebija tik augsts, bet bija par 31% lielāks nekā citos mēnešos.

Uzņēmums steidzamības kārtā pārskatīja budžeta politiku, samazināja ikdienas izdevumus, saskaņojot tos ar izdevumiem. Tika koriģēti mārketinga un IT plāni, kā arī budžets. Tika ieviesta vaučeru sistēma klientiem, tos piedāvājot klientiem, kuri atcēla rezervācijas. Tāpat "Booking Group" pieteicās valsts atbalsta programmai un saņēma paredzēto atbalstu, kas ļāva saglabāt darbiniekus.

Uzņēmums izstrādāja jaunu 2020. gada darbības stratēģiju un pašreiz tā darbība jau ir pilnībā stabilizēta. Turklāt septembrī un oktobrī "Booking Group" uzrāda darbības rezultātus, kas ir ļoti tuvi 2019.gadā sasniegtajiem.

"Booking Group" apgrozījums 2018.gadā bija 38,081 miljons eiro un peļņa – 211 220 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2008. gadā un tā pamatkapitāls ir 3160 eiro. "Booking Group" 45% daļu pieder SIA "Silver Group", 45% daļu – SIA "I&A Group", bet 10% daļu – SIA "Binitex".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!