Foto: DELFI/ LETA

"Pie manis toreiz iepirkās viss Ministru kabinets," ne bez lepnuma saka uzņēmējs Raimonds Gerkens, kuram atjaunotajā Latvijā pirmajam izsniedza licenci veidot privātuzņēmumu ar vienu vienīgu īpašnieku. Izdzīvojis pasakainas bagātības gadus, tagad Gerkens saņem 1700 eiro lielu pensiju un cīnās ar milzīgās villas "Velga" uzturēšanu – nams viņa aci priecējot joprojām, tomēr vairāk nekā 2000 kvadrātmetru villā viņš apdzīvo tikai vienu istabu. Plašo īpašumu Gerkens plāno atstāt mazdēlam; viņa un kundzes Velgas vienīgā meita Evita no mantojuma ir izslēgta.

Uz sarunu ar "Delfi" Gerkens līdzi pasaucis, kā pats saka, savu vienīgo palikušo īsto draugu Kārli Leiškalnu, jo pats daudz ko vairs neatceroties – Gerkenam ir demence. Dzirkstošā sarunā Leiškalns analizē veselu laikmetu, proti, deviņdesmitos gadus, ar krāšņiem atmiņu zibšņiem padalās pats Gerkens, un, ja Leiškalns sāk runāt muļķības, Gerkens viņu strauji pārtrauc. Abi kungi ir vienisprātis: nabadzībā dzimis un audzis cilvēks psiholoģiski nekad nebūs bagāts, lai cik arī viņš pelnītu. Šāda atskārsme nākusi pēc daudziem pārticībā nodzīvotiem gadiem. Šobrīd 70 gadu vecais Gerkens visai asi izjūt nāves tuvošanos un par aizvadīto darba mūžu runā ar prieku.

Leģendārie apģērbu veikali – 50 bodes, 600 darbinieki

"Raimonds ir apeņu miljonārs," – tā par draugu mīļi joko Leiškalns, kurš arī pats mēdzis iepirkties "Gerkens un partneri" veikalos, īpaši slavējot kvalitatīvās kaklasaites un "Joop!" džinsus. Gerkena veikali savulaik bija visā Latvijā, un milzīgais pieprasījums pēc relatīvi lētām drēbēm nodrošināja viņam miljonāra statusu daudzus gadus. "Ienākumi bija vairāki miljoni latu mēnesī. Visa Latvija bija

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!