Foto: AFI
Mazākuma akcionāru "Baltijas Aviācijas Sistēmu" (BAS) pārstāvju aviokompānijas "airBaltic" padomē atkāpšanos no amata izraisījusi ilgstoša valsts pārstāvju darbības paviršība, pausts otrdien izplatītā uzņēmuma paziņojumā medijiem.

BAS paziņojumā uzsvērts, ka 2009.gada 21.jūlijā ievēlētā "airBaltic" padome nostrādāja gadu līdz 2010.gada 30.augustam, kad darbu tajā pārtrauca valsts pārstāve Daiga Falkane, līdz ar to darbību izbeidza visa padome.

Pēc tam pagājušā gada 6.septembrī ievēlētā padome nostrādāja tikai vienu mēnesi, kad darbu pārtrauca valsts pārstāvis Uldis Martinsons, līdz ar to darbību izbeidza visa padome.

Savukārt pērn 15.novembrī ievēlētā padome nostrādāja trīs stundas, kad darbu pārtrauca valsts pārstāve Olita Augustovska, līdz ar to kārtējo reizi darbību izbeidza visa padome.

Pēdējā padome tika apstiprināta 2011.gada 10.janvārī, un tās darbības laikā valsts
pārstāvji regulāri neesot ieradušies uz padomes sēdēm, pārlikti sēžu laiki, nerēķinoties ar pārējiem padomes locekļiem, kuriem jāmēro ceļš no ārvalstīm, teikts BAS paziņojumā.

BAS uzsver, ka pēdējo 12 mēnešu laikā valsts no savas puses ir nomainījusi vairāk padomes locekļu kā iepriekšējos 15 "airBaltic" darbības gados kopā. Pret darbu "airBaltic" padomē ir jāizturas ar daudz lielāku atbildību nekā to dara valsts kā akcionārs, uzskata mazākuma akcionārs.

Nesaredzot iespēju situāciju mainīt šīs padomes sastāvā, BAS izvirzītie padomes locekļi nolēmuši darbību pārtraukt. Par nepieņemamo attieksmi un nopietno situāciju BAS informējusi gan satiksmes ministru, gan Ministru prezidentu, informē uzņēmums.

Kā zināms, otrdien par savas darbības pārtraukšanu "airBaltic" padomē tās valdi un īpašniekus informēja "Baltijas Aviācijas Sistēmu" izvirzītie uzņēmuma padomes locekļi - ekonomikas zinātņu doktors Ilmārs Razumovskis un avioindustrijas uzņēmuma "Airbus" Nākotnes projekta vadītājs Žans-Šarls Korsaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!