Pat ņemot vērā Latvijas un Igaunijas vietējo valūtu kursa nelielo pieaugumu attiecībā pret ASV dolāru, cenas benzīnam un dīzeļdegvielai ASV dolāros šajās valstīs nedēļas laikā mainījās ne vairāk kā par 0,5 ASV centiem par litru.
Lietuvā cenas degvielai gan ASV dolāros, gan litos, kas piesaistīti ASV dolāram, bija stabilas. Latvijā aizvadītās nedēļas sākumā lielākie operatori — “Statoil” un “Shell” — uz neilgu laiku pazemināja 95E benzīna cenu līdz 37,1 santīmam (64 ASV centiem) litrā. Tomēr šis pazeminājums bija īslaicīgs — līdz brīvdienām cenas bija atguvušas iepriekšējo līmeni — 37,9 santīmus (65 centus) par litru.

Pašreizējais cenu līmenis ļauj justies pietiekami labi tiem Baltijas naftas produktu tirgus operatoriem, kuri nav atkarīgi no naftas produktu piegādēm no Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcas, jo 95E benzīna vairumtirdzniecības cena Eiropā aizvadītajā nedēļā atkal nedaudz pazeminājās un 10. decembrī bija vidēji 250–252 ASV dolāri par tonnu.

Pagājušajā nedēļā naftas cenu līmenis pasaulē bija svārstīgs. Cena krasi kritās nedēļas beigās, parādoties ziņām par Irākas naftas eksporta iespējamo atsākšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!