Foto: Publicitātes foto

SIA "Eco Baltia vide" varēs izvietot dalīti savākto atkritumu šķirošanas un pārkraušanas staciju Īslīces ielā 5a, Bauskā, šodien lēmusi Bauskas novada dome.

Pašvaldībā saņemts "Eco Baltia vide" iesniegums ar lūgumu sniegt atbalstu plānotajai darbībai un pieņemt lēmumu atļaut dalīti savākto atkritumu šķirošanas un pārkraušanas stacijā veikt dalīti vākto iepakojuma atkritumu šķirošanu, stikla iepakojuma atkritumu, stikla atkritumu un koka iepakojuma uzglabāšanu, kā arī nederīgo un nolietoto elektrisko un elektronisko iekārtu uzglabāšana un apstrādi - sastāvdaļu atdalīšanu un daļēju izjaukšanu. Iesniegumam pievienots Valsts vides dienesta Zemgales reģionālās vides pārvaldes atzinums par objekta gatavību ekspluatācijai.

Bauskas novadā nav izvietotas citas dalīti savākto atkritumu šķirošanas un pārkraušanas vietas, līdz ar to šādas stacijas darbība varētu nodrošināt ekonomiski izdevīgāku dalīti savākto atkritumu apsaimniekošanu, kā arī nodrošinātu vismaz desmit darba vietas, uzsvēra domē.

Turklāt atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā 2013.- 2020. gadam un Zemgales reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas plānā 2014.- 2020. gadam ir noteikts atbalsts darbībām, kas saistītas ar dalīti savākto atkritumu sagatavošanu pārstrādei.

Jau ziņots, ka "Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide" investējis 110 000 eiro otrreizējo izejvielu šķirošanas centrā Bauskā.

"Eco Baltia vide" pārstāvji stāstīja, ka Bauskas filiālē izveidotas deviņas jaunas darba vietas, bet kopumā reģionālajās filiālēs "Eco Baltia vide" nodarbina 60 darbiniekus. Bauskā šķirošana tiek nodrošināta materiāliem no "Eco Baltia vide" apkalpotajiem Auces, Vecumnieku un Tērvetes novadiem, kā arī sākta sadarbība ar Bauskas novada un tuvējo novadu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kas jaunajā Bauskas filiālē pāršķirošanai un sagatavošanai pārstrādei nogādā novadā savāktos materiālus no atkritumu šķirošanas konteineriem.

Kopumā Bauskas šķirošanas centrā, Īslīces ielā 5a, plānots gadā pāršķirot un sagatavot pārstrādei 1200 tonnas dažādu otrreizējo materiālu. Bez maksas tiek pieņemts arī lauksaimniecībā izmantotais iepakojums no tuvējām saimniecībām, bet nākotnē paredzēts pieņemt arī nolietotās elektroiekārtas. Filiālē izveidots arī autoparks "Eco Baltia vide" transportam, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Vecumnieku, Tērvetes un Auces novados.

Šī ir piektā uzņēmuma filiāle Latvijas reģionos, pievienojoties Daugavpils, Madonas, Aizkraukles un Tukuma filiālēm. Tajās tiek pāršķirotas un sagatavotas pārstrādei dažādas otrreizējās izejvielas, piemēram, plastmasas plēves, PET pudeles, makulatūra, stikla iepakojumus, kā arī tekstila izstrādājumi Tukumā.

"Eco Baltia grupa" ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas līdz otrreizējo izejvielu pārstrādei. Grupā ietilpst vides apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumi - "Latvijas zaļais punkts", "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Teh Baltia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!