Foto: LETA

Alus ražotājs SIA "Bauskas alus" 2018. gadā strādāja ar apgrozījumu 7,424 miljonu eiro apmērā, kas bija par 42% jeb 2,197 miljoniem eiro vairāk nekā 2017. gadā, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. Uzņēmuma vadība arī apstiprinājusi - ražošanas izmaksu un akcīzes nodokļa kāpuma dēļ šogad cels alus cenas par 10%.

Savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi 2,1 reizi un bija 1,338 miljoni eiro.

Uzņēmums praktiski visu apgrozījumu guvis no saražotā alus un bezalkoholisko dzērienu realizācijas. "Bauskas alus" apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis līdz ar akcīzes nodokļa palielināšanos, kā arī uzņēmumam realizējot par 32% vairāk alus un par 13% vairāk bezalkoholisko dzērienu, sacīts tā gada pārskatā.

2019. gadā "Bauskas alus" plāno palielināt pārdošanas apjomus visos tirgus segmentos, kā arī uzņēmums iecerējis veikt investīcijas pamatlīdzekļos. Alus darītava ražošanas izmaksu un akcīzes nodokļa likmes kāpuma dēļ šogad arī palielinās alus cenas par 10% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA sacīja "Bauskas alus" valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

"No 1.marta mūsu produkcijas cenas palielinājās paaugstinātas akcīzes nodokļa likmes dēļ, taču no šā gada 1.aprīļa palielināsim cenu izejvielu cenu kāpuma dēļ - izejvielas kļuvušas par apmēram 30-40% dārgākas. Kopumā šogad plānojam palielināt alus cenas par aptuveni 10% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu," teica Barskovs.

SIA "Bauskas alus" dibināts 1999. gadā, tā pamatkapitāls ir 786 996 eiro, un tā patiesā labuma guvēji ir trīs privātpersonas. Reģistrētie dati uzrāda, ka alus ražotāja patiesie labuma guvēji ir "Bauskas alus" vienīgā īpašnieka, SIA "BA Holdings", kapitāldaļu turētāji – Vladimirs Barskovs, Jurijs Šancovojs un Boriss Raigorodskis.

"Lursoft" esošā informācija atklāj, ka Barskovam pieder 50% SIA "BA Holdings" kapitāldaļu bet abiem pārējiem īpašniekiem – katram 25%.

2017. gadā "Bauskas alus" apgrozījums bija 5,226 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 636 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!