Foto: Publicitātes attēli

"SEB banka" finansējusi biroju kompleksa "Verde" celtniecību Skanstes biznesa rajonā. Projekta realizējošās grupas "SBA Group" ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management" piešķirts 60 miljonu eiro aizdevums uz piecu gadu periodu, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Aizdevums tika piešķirts ne tikai ēkas celtniecībai, bet arī "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" apgrozībā esošo obligāciju dzēšanai, kas iepriekš tika emitētas slēgtās emisijas veidā tam pašam mērķim. Ar "SEB banku" sadarbojamies kopš uzņēmuma dibināšanas, un nosacījumi, ko piedāvāja bankas filiāle Latvijā, bija visizdevīgāki," saka "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektors Andrius Barštis.

Šobrīd pirmās "Verde" A ēkas celtniecība tuvojas noslēgumam. Plānots, ka šovasar uz biroju kompleksu pārcelsies pirmie nomnieki – 75% no "Verde" A ēkas jau ir iznomāti. "Verde" ekskluzīvais nomas partneris ir "Colliers".

Otrās ēkas būvniecība notiek pēc uzņēmuma noteiktā grafika. Abu ēku savienojošā pirmā stāva, tostarp pazemes autostāvvietas būvniecība jau sākta pagājušā vasarā. Tāpat kā pirmajā ēkā, arī otrajā būs 11 stāvi, terase 600 kvadrātmetru platībā ar bagātīgiem apstādījumiem un darbavietām ārpusē. Šobrīd ēkai jau ir uzstādītas dzelzsbetona konstrukcijas, un tiek sākti fasādes darbi. Visa biroju kompleksa paredzamais nodošanas ekspluatācijā datums ir noteikts 2023. gada vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!