Foto: AFP/Scanpix/LETA

Būvniecības un tehnikas nomas uzņēmuma "Storent Investments" obligācijas 15 miljonu eiro apmērā plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā, pavēstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Komisijas padome ceturtdien apstiprināja "Storent Investments" prospektu obligāciju 15 miljonu eiro apmērā iekļaušanai "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Vienas obligācijas nominālvērtība ir 100 eiro.

2020. gada janvāra beigās "Storent Investments akcionāri apstiprināja obligāciju emisiju līdz 15 miljonu eiro apmērā.

Kompānijas pārstāvji iepriekš informēja, ka iegūtie līdzekļi tiks izmantoti esošo vērtspapīru refinansēšanai 10 miljonu eiro apmērā un jauna kapitāla piesaistīšanai līdz pieciem miljoniem eiro, lai attīstītu uzņēmējdarbību un nepieciešamības gadījumā samazinātu uzņēmuma saistības.

"Storent Investments" jūnijā sākusi iepriekš emitēto obligāciju daļēju atpirkšanu par kopējo pirkuma summu ne vairāk kā miljons eiro un par cenu ne augstāku par 77% no obligāciju nominālvērtības bez uzkrātajiem procentiem. Obligacionāri piedāvājumus var izteikt no 2020. gada 12. līdz 26. jūnijam.

2018. gada 29. jūnijā biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā tika iekļautas "Storent Investments" obligācijas 10 miljonu eiro apmērā.

"Storent Investments" reģistrēta 2014. gadā, un tās pamatkapitāls ir 33,316 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019. gadā kompānijas apgrozījums bija 6,668 miljoni eiro, kas ir par 9,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 35,4% un bija 963 316 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!