Foto: Publicitātes attēli
Nekustamā īpašuma attīstītājs "Galio Group" ir parakstījis līgumu ar būvkompāniju "Merks" par biznesa centra "Gustavs" pirmās ēkas būvniecību.

Tās kopējā platība bus 23,5 tūkst. kvadrātmetru, ieskaitot pazemes stāvvietu. Šī būs pirmā no trim biznesa centra ēkām, kā arī pirmais "Galio Group" projekts, kas tiks īstenots Rīgā. Biznesa centra būvniecība sāksies šovasar. Ēku plānots uzbūvēt par 22 miljoniem eiro (bez PVN).

Viens no pirmajiem biznesa centra nomniekiem ir "SEB" grupas pakalpojumu centrs Rīgā – šobrīd ir parakstīts līgums par esošā biroja pārcelšanu uz jaunuzbūvēto biznesa centru "Gustavs". Plānots, ka "SEB" nomās aptuveni 11 tūkst. kvadrātmetru lielas telpas, lai nodrošinātu vietu vairāk nekā 1000 darbiniekiem.

Projekts paredz izveidot sešstāvu biroju ēku ar divu līmeņu pazemes autostāvvietu, ātriju ar koka jumta logu konstrukciju, jumta terasēm, konferenču zālēm, restorānu zonu, elektrisko automašīnu uzlādes iespējām, novietni velosipēdiem un ģērbtuvēm. Ēka tiks projektēta un būvēta atbilstoši augstākajām BREEAM Excellent sertifikāta prasībām ilgtspējas jomā.

"Mēs esam priecīgi, ka šis nozīmīgais projekts ir sasniedzis jaunu soli savā attīstībā, iesaistoties ģenerāluzņēmējam "Merks"," vērtē grupas uzņēmuma "Galio Development" valdes loceklis Latvijā Kaspars Beitiņš. Viņaprāt, biznesa centra apkārtne – VEF kvartāls – ir veiksmīgi attīstījusies un ir kļuvusi par uzņēmējdarbības rajonu, kur satiekas jaunie profesionāļi.

Projektā SIA "Merks" nodrošinās būvniecības un autoruzraudzības procesus, lai sekmīgi iekļautos vēlamajā būvniecības termiņā un garantētu būves realizāciju atbilstoši izstrādātajam projektam."

"Gustavs" biznesa centra arhitekti un projekta autori ir SIA "Vilnis Mičulis". Būvuzraudzību nodrošina SIA "Būvuzraugi LV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!