Foto: Publicitātes foto

Mobilitātes platforma "Bolt" piesaistījusi finansējumu 150 miljonu eiro apmērā, kas ir līdz šim lielākais investīciju posms, informē uzņēmums.

Investīciju piesaistes procesu vadīja "D1 Capital Partners" ar "Darsana Capital Partners" dalību. Šis finansējums tiks izmantots, lai turpinātu uzlabot "Bolt" pakalpojumu drošību un kvalitāti, vienlaicīgi paplašinot kopbraukšanas, elektrisko skrejriteņu un ēdienu piegādes pakalpojumu pieejamību Āfrikā un Eiropā.

Uzņēmums jau šobrīd starptautiski piedāvā dažādas kopbraukšanas drošības iespējas gan vadītāju, gan lietotāju aplikācijās, ieskaitot SOS pogu, kas ļauj lietotājiem sazināties ar drošības dienestiem riskantajos apgabalos Āfrikā.

Šī mēneša sākumā "Bolt" iepazīstināja ar 4. paaudzes elektrisko skrejriteni, kas izstrādāts uzņēmumā. Modeļa sensori uztver nedrošas braukšanas pazīmes, kā arī uzlabotā konstrukcija nodrošina papildu stabilitāti un drošāku manevrēšanu. Šis modelis nākamgad būs pieejams arī Latvijā.

2021. gadā "Bolt" plāno piedāvāt jaunas iespējas, lai vēl vairāk attīstītu savu produktu drošību, piemēram, ieviest automātisku braucienu uzraudzību, lai ar mākslīgā intelekta palīdzību paredzētu un novērstu iespējamos negadījumus.

"Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas izraisītajām sekām, "Bolt" pēdējā gada laikā ir piedzīvojis milzīgu izaugsmi. Mēs esam gandrīz divkāršojuši klientu skaitu un uzsākuši gan kopbraukšanas, gan mikromobilitātes, gan ēdienu piegādes pakalpojumu sniegšanu 50 jaunās pilsētās. 2021. gadā mēs vēl vairāk pievērsīsimies drošības un kvalitātes jautājumiem, lai šajos aspektos kļūtu par industrijas līderi. Mēs plānojam ieviest inovatīvākus risinājumus, piemēram vadītāja sejas verifikāciju un automātisku braucienu uzraudzību, lai, izmantojot mašīnmācīšanos, novērstu potenciālos negadījumus un mūsu lietotājiem nodrošinātu augstākās kvalitātes pakalpojumus," saka "Bolt" izpilddirektors un līdzdibinātājs Markus Villigs (Markus Villig).

2020. gadā "Bolt" paplašinājās, piedāvājot pakalpojumus 200 pilsētās 40 valstīs un sasniedza 50 miljonus lietotāju visā pasaulē. Paralēli kopbraukšanas servisiem, "Bolt" plāno kļūt par lielāko mikromobilitātes pakalpojumu sniedzēju Eiropā, nākamajā sezonā uzsākot elektrisko skrejriteņu pakalpojumu sniegšanu vairāk nekā 100 pilsētās. "Bolt Food", kas darbību uzsāka 2019. gadā, pašlaik ir pieejams 33 pilsētās 16 valstīs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!