Foto: Publicitātes foto

Eiropas mobilitātes platforma "Bolt" paplašina sniegto pakalpojumu klāstu un ievieš automašīnu koplietošanu "Bolt Drive".

Izmantojot "Bolt" lietotni, šis pakalpojums sniegs iespēju īrēt automašīnu īsākiem laika periodiem. "Bolt" šogad ieguldīs 20 miljonus eiro "Bolt Drive" ieviešanai Eiropā, maijā sākot ar pilota projektu savā mājas tirgū – Igaunijā.

"Bolt" informē, ka tā ir pirmā mobilitātes platforma Eiropā, kas vienā lietotnē piedāvā automašīnu koplietošanu, kopbraukšanas pakalpojumus, kā arī mikromobilitāti ar skrejriteņiem un elektriskajiem velosipēdiem. Tādējādi tā sniedz iespēju iedzīvotājiem būt mazāk atkarīgiem no personīgajām automašīnām un mudina izmantot alternatīvus transporta veidus braucieniem nelielākos attālumos.

“Personīgie automobiļi ir viens no galvenajiem pilsētas transporta sistēmas problēmu cēloņiem. Tie ir atbildīgi par satiksmes sastrēgumiem, emisijām, kas nonāk vidē, kā arī kopumā aizņem nozīmīgu daļu pilsētas telpas. Bolt misija ir palīdzēt cilvēkiem atteikties no personīgajām automašīnām, nodrošinot labāku alternatīvu,” saka Markus Viligs (Markus Vilig), "Bolt" dibinātājs un vadītājs.

"Bolt Drive" pakalpojums paredz, ka cilvēki kartē redz sev tuvākos transportlīdzekļus un rezervē automašīnu, izmantojot lietotni "Bolt". Sākt braucienu iespējams, atbloķējot automašīnu ar mobilo tālruni, un pabeigt to lietotnē norādītajā apkaimē. Lietotājiem nav jāmaksā par autostāvvietu vai degvielu.

"Bolt" ir transporta pakalpojumu platforma Eiropā. Tai ir 50 miljonu lietotāju vairāk nekā 40 valstīs Eiropā un Āfrikā. Uzņēmuma pakalpojumi iekļauj kopbraukšanu, mikromobilitāti ar elektriskajiem skrejriteņiem un velosipēdiem, kā arī pārtikas un sūtījumu piegādi. "Bolt" braucieni Eiropā ir 100% oglekļa neitrāli, kas ir daļa no "Zaļā plāna" – ilgtermiņa apņemšanās samazināt uzņēmuma atstāto ekoloģiskās pēdas nospiedumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!