Foto: Unsplash

Brazīlija šogad apsteigs ASV un kļūs par pasaulē lielāko kukurūzas eksportētāju, pateicoties bagātīgai ražai, trešdien paziņoja Brazīlijas valstij piederošais uzņēmums "National Supply Company".

Brazīlija, kas jau ir pasaulē lielākā sojas pupiņu ražotāja un eksportētāja, šogad varētu eksportēt 50 miljonus tonnu kukurūzas, pārspējot ASV eksporta apjomu, norāda "National Supply Company".

Šīs aplēses saskan ar ASV Lauksaimniecības ministrijas prognozēm, ka Brazīlijas kukurūzas eksports šogad varētu sasaniegt 56 miljonus tonnu, salīdzinot ar ASV eksportu 41,3 miljonu tonnu apmērā.

Taču ASV joprojām saglabā pozīcijas kā pasaulē lielākā kukurūzas ražotāja, jo šogad prognozētais valsts ražošanas apjoms veidos 348,8 miljonus tonnu, salīdzinot ar 131,9 miljoniem tonnu Brazīlijā.

Pateicoties labvēlīgajiem klimatiskajiem apstākļiem lauksaimnieki Brazīlijā spēj ražu novākt trīs reizes gadā, un liela loma ir arī ražīgumam. Brazīlijas kukurūzas ražai šogad tiek prognozēts 16,6% kāpums, bet ražīgums uz vienu hehtāru pieaugs par 13%.

Brazīlija ASV lauksaimnieku kukurūzas eksporta dominanci iepriekš spējusi pārspēt tikai vienreiz - 2013.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!