Foto: LETA

Būvfirma SIA "Merks" pagājušajā gadā strādājusi ar 1,27 miljonu latu peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gadu iepriekš "Merks" cieta 3,58 miljonu latu zaudējumus.

"Merks" apgrozījums 2012.gadā bija 26,6 miljoni latu, un tas ir par 4% mazāks nekā 2011.gadā, kad būvfirmas apgrozījums bija 27,8 miljoni latu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka no kopējā pagājušā gada apgrozījuma 50% veido ēku būvniecība, 24% - dažādu infrastruktūras objektu būvniecība un 26% - "Merks" būvēto dzīvokļu pārdošana.

Būtiskākie uzņēmuma objekti pagājušajā gadā bija SIA "Rīgas meži" jaunās kokapstrādes ražotnes būvniecība, 20.korpusa rekonstrukcija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, jaunās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes ēkas būvniecība Jelgavā. Pagājušajā gadā ekspluatācijā tika nodota pēdējā no četrām projekta "Skanstes virsotnes" dzīvokļu ēkām.

Pagājušajā gadā noslēgto jauno līgumu apjoms ir 22,7 miljoni latu, kas ir par 8% vairāk nekā 2011.gadā. Neizpildīto līgumu atlikums 2012.gada 31.decembrī bija 13,2 miljoni latu.

SIA "Merks" 100% īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums AS "Merko Ehitus".

Nozīmīgākie "Merks" būvobjekti 2012.gadā ir daudzdzīvokļu māju komplekss "Skanstes virsotnes" Rīgā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes ēka Jelgavā, ūdenssaimniecības attīstības projekti Rīgā, Valmierā, Salaspilī, Mārupē.

Lielākie "Merks" būvobjekti ir "Arēna Rīga", "Swedbank" centrālā ēka "Saules akmens" un tirdzniecības centrs "Spice"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!