Foto: LETA

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pabeigusi darbu pie Būvniecības likuma grozījumu sagatavošanas galīgajam lasījumam.

Grozījumi, kas stāsies spēkā no šā gada 1.oktobra, tapuši pēc Zolitūdes traģēdijas un paredz būtiski pastiprināt sabiedrisko ēku būvniecības procesa un būvmateriālu kvalitātes kontroli, kā arī noteiks jaunveidojamā Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektoru pienākumus un tiesības. Jau ziņots, ka arī lēmums par šī biroja izveidi tapis Zolitūdes traģēdijas iespaidā.

Atbilstoši galīgajam lasījumam sagatavotajiem Būvniecības likuma grozījumiem būvinspektoriem, nodrošinot būvniecības kontroli, būs tiesības apskatīt un pārbaudīt būvi un būvlaukumu būvdarbu laikā, kā arī pārliecināties par to, ka būvlaukumā ir dokumenti, kas apliecina atbilstošu būvmateriālu izmantošanu.

Turklāt pašvaldību būvvalžu inspektoriem pēc grozījumu spēkā stāšanās būs obligāti jāapmeklē būvlaukumus, lai klātienē pārliecinātos par tur notiekošo – šie apmeklējumi notiks saskaņā ar grafiku, ko noteiks pašvaldību būvvaldes.

Tāpat izmaiņas paredz stingrāk kontrolēt būvniecības procesā iesaistīto speciālistu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!