Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmums, kas ražo auto ķīmiju, "CrossChem" jūnijā pēc sešu mēnešu intensīva darba atvēris jaunāko "AdBlue" un "AUS40" rūpnīcu Norvēģijā. Rūpnīca atrodas netālu no galvaspilsētas Oslo, tās tapšanā un infrastruktūrā ir ieguldīts gandrīz miljons eiro.

Rūpnīca spēs saražot 25 miljonus litru produkcijas ik gadu.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons skaidro, ka uzņēmuma vietas izvēle pirmajai "CrossChem" rūpnīcai Norvēģijā nebija nejauša, jo tai ir jānosaka kurss "CrossChem" turpmākajām aktivitātēm šajā reģionā. Tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno investēt vēl vairākus miljonus eiro un attīstīt plašu ražošanas un izplatīšanas tīklu Norvēģijā.

"Beidzot esam spēruši šo ilgi gaidīto soli, ienākot pasaules lielākā "AdBlue" ražotāja mājās. Skandināvijā "CrossChem" ir klātesošs jau vairāk nekā desmit gadus," norāda Ričards Andersons.

Foto: Publicitātes foto

SIA "CrossChem" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kurš ietilpst pasaulē lielākā "AdBlue" ražotāja "CrossChem International" grupā. "CrossChem International" ir Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditēts un ieguvis vispasaules preču zīmes lietošanas licenci.

"AdBlue" ir karbamīda un ūdens šķīdums, kas ar speciālas sistēmas jeb SCR (selektīvās katalītiskās reducēšanas sistēmas) palīdzību tiek ievadīts automašīnas izplūdes gāzu sistēmā, tādējādi neitralizējot apmēram 98% kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, pārvēršot tos nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!