Foto: LETA

Pēc kāda laika lielveikalu tīkls "Rimi" atgriezīsies Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA), šādu viedokli pauda LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Danusēvičs norādīja, ka lielveikalu tīkla "Rimi" aiziešanai no LTA nav objektīva pamatojuma. "Pietiek jau ar strīdiem starp tirgotājiem un ražotājiem, un kašķi starp tirgotājiem ne pie kā laba nenovedīs," sacīja Danusēvičs.

Viņš piebilda, ka tirdzniecībai jābūt vienotai, un pauda pārliecību, ka pēc kāda laika "Rimi" atgriezīsies LTA.

Jau ziņots, ka lielveikalu tīkls "Rimi" paziņoja par izstāšanos no LTA. "Rimi" pārstāve Zane Eniņa, skaidroja, ka lielveikalu tīklam "Rimi" nav pieņemami LTA paziņojumi par it kā gaidāmo cenu pieaugumu pēc pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanas, tādēļ uzņēmums paziņojis par izstāšanos no asociācijas.

Tirgotāju asociācija iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā norādīja uz PVN likmes maiņas dārdzību - izmaksas tirdzniecības nozarē, kas ir viena piektdaļa no tautsaimniecības, veidojot 8,73 miljonus latu.

Tomēr LTA prezidents biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka organizācija nekad nav prognozējusi, ka PVN likmes izmaiņas paaugstinās cenas veikalos.

Danusēvičs norādīja, ka LTA savos publiskajos paziņojumus nekur to nav apgalvojusi, un skaidroja, ka, iespējams, ir radies pārpratums.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka LTA tiešām nav izteikusi prognozes, ka PVN likmes maiņa 1.jūlijā liks tirgotājiem palielināt cenas. Asociācija bija norādījusi tikai uz pašu tirgotāju izmaksām šāda pasākuma dēļ.

Tas, kā kompensēt izmaksas, tirgotājiem jāizlemj pašiem, akcentēja LTA vadītājs. Viņš piebilda, ka katram uzņēmumam pašam ir jālemj - palikt vai nepalikt asociācijā.

Pēc tam, kad par izstāšanos no LTA paziņoja "Rimi", par gatavību izvērtēt palikšanu šajā organizācijā paziņoja arī "Maxima".

Kā ziņots, Saeima 24.maijā pieņēma grozījumus likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredz, ka no šā gada 1.jūlija tiek pazemināta PVN standartlikme no 22% uz 21%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!