Foto: DELFI

"Lidl Latvija" arī turpmāk regulāri piedāvās vakances dažādiem amatiem uzņēmumā, taču septembra beigās sāktā veikalu un loģistikas centra darbinieku atlases kampaņa ir sekmīgi noslēgusies, stāsta "Lidl Latvija" Personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale.

"Varu teikt, ka esam pilnībā nokomplektējuši jaunās "Lidl" darbinieku komandas," viņa apliecina portālam "Delfi".

Kopumā saņemti desmitiem tūkstošu pieteikumu. "Ar lielu daļu pretendentu veicām telefonintervijas, un ar vairākiem tūkstošiem kandidātu notika individuālas klātienes darba intervijas," informē Razgale.

Jauno darbinieku atlase Rīgā un reģionu pilsētās notikusi, stingri sekojot visiem Covid-19 apstākļu diktētajiem veselības aizsardzības un higiēnas nosacījumiem. "Ņemot vērā drošības ierobežojumus, mums veiksmīgi izdevās tikties ar visiem atlasītajiem kandidātiem. Kā interesants fakts mūsu uzņēmuma vēsturē paliks tas, ka pirmo darba līgumu parakstījām ar dvīņu māsām, kas kopīgi izlēma pieteikties darbam "Lidl"," stāsta "Lidl Latvija" Personāla departamenta vadītāja.

"Galvenais mūsu secinājums ir tāds, ka cilvēkiem Latvijā ir ļoti liela vēlme strādāt un attiecīgi saņemt arī atbilstošu atalgojumu par savu darbu. Viena no atšķirībām, ar kurām izceļas "Lidl", ir tas, ka no kandidātiem mēs neprasām iepriekšēju mazumtirdzniecības darba pieredzi vai pieredzi loģistikas centrā, tāpēc esam pievilcīgs darba devēja dažādu profesiju un vecumu cilvēkiem," viņa piebilst.

"Lidl Latvija" saņēmis pieteikumus no jauniešiem, kam darbs "Lidl" būs pirmā nopietnā darba vieta, tāpat arī saņemti pieteikumi no cilvēkiem, kas 10 vai 15 gadus ir nostrādājuši vienā darba vietā un pašlaik ir gatavi izmēģināt kaut ko sev pilnīgi jaunu.

"Protams, pieteicās cilvēki no nozarēm, kas smagi izjūt pandēmijas ietekmi. Īpaša grupa, kas savā ziņā liecina par ekonomikas stāvokli, ir grāmatveži. Samazinoties darba apjomam, daudzi no viņiem pieņēma lēmumu pieteikties darbā "Lidl" veikalos," stāsta Razgale.

Reģionos izteikti esot novērojama tendence, ka cilvēki uz darbu ir gatavi braukt pat 40-50 kilometrus. "Piemēram, Ventspilī saņēmām daudzus pieteikumus no Kuldīgas iedzīvotājiem," viņa informē un piebilst, ka "Lidl" ir atvērts visu vecumu darba meklētājiem, "ja vien viņiem ir patiesa vēlme un enerģija aktīvi strādāt".

Kā saka Razgale, "Lidl" mērķis esot būt par labāko Latvijas darba devēju vidū. "Lai to nodrošinātu, mēs interesentiem piedāvājām augstākas algas nekā vidēji mazumtirdzniecības nozarē un būtiskus citus labumus, piemēram, veselības apdrošināšanu uzreiz pēc trīs mēnešu pārbaudes laika beigām. Atalgojums "Lidl" tiek veidots pēc skaidri saprotama principa – mēs apmaksājam katru nostrādāto minūti. Attiecīgi arī virsstundas pēc likumā noteiktā koeficienta tiek uzskaitītas un pievienotas mēneša atalgojumam," norāda "Lidl Latvija" Personāla departamenta vadītāja.

Jautāta, kā tiek nodarbināti darbā pieņemtie cilvēki līdz veikalu atvēršanai, viņa stāsta, ka "komandas veidošana un apmācība ir ļoti svarīgs posms "Lidl" darbinieku attīstībā". Jaunajiem kolēģiem tagad priekšā būšot praktisko apmācību posms, lai viņi varētu veiksmīgi strādāt veikalos un loģistikas centrā.

"Viņiem jāapgūst "Lidl" darba modelis un klientu apkalpošanas stils. Pie mums visi darbinieki iegūst vienlīdzīgas prasmes, lai kopā būtu atbildīgi par sava veikala panākumiem," teic Razgale.

Portāls "Delfi" novēroja, ka vairākos jaunuzceltajos "Lidl" veikalos Rīgā aiz aizlīmētiem logiem jau vērojama aktivitāte. To, kad "Lidl" veikali Latvijā vērs durvis apmeklētājiem un vai tas notiks vēl šogad, "Lidl Latvija" joprojām neatklāj, kā arī nekomentē, kā "Lidl" attīstības plānus Latvijā ir ietekmējis Covid-19 uzliesmojums un vai veikalu atvēršana nav iekavējusies. Netiek komentēts arī tas, vai "Lidl" nodrošinās tirdzniecību interneta vidē un piegādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!